Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Leren lezen met Lego boeken

Leren lezen met de Lego boeken op AVI niveau is een feestje! Mijn jongens zijn stapelgek op het bouwen met de bekende bouwsteentjes. Hoe leuk dat ze nu zelf kunnen lezen over de avonturen van hun favoriete Lego helden. Bovendien geven deze leuke boeken ook inspiratie voor uren speelplezier met Lego. Billy Bones biedt kinderboeken in allerlei AVI-niveaus. Zo zijn er prentenboeken voor kinderen vanaf een jaar of vier, leesboekjes voor beginnende lezers vanaf zes jaar en ook voor de gevorderde lezers zijn er avontuurlijke Lego boeken.

Lees ook: Lego zoekboek – alles is super

Spannende avonturen

De Lego boeken op AVI-niveau zijn er in vier verschillende uitgaven:

  • Lego City: Ik help graag
  • Lego Jurassic World: Geen dino te zien
  • Lego Ninjago: In de aanval
  • Lego Ninjago: Level 13

Het boek ‘Ik help graag’ gaat over Harl Hubbs, een man die altijd klusjes doet in de stad. Hij doet niets liever dan helpen: de mensen én de stad. Harl is jarig vandaag! Maar hij viert zijn verjaardag niet met een feest, maar door klusjes te doen. Daar is hij dol op, maar de mensen uit de stad niet… er gaat steeds iets mis. Zou het Harl lukken om iemand te helpen?

In het boek ‘Geen dino te zien’ gaat Hudson naar Jurassic World. Hij is dolblij als hij een prijs wint: hij mag de nieuw gids 3.0 testen. Hij doet hem snel op en gaat het park in. Maar hij vindt het helemaal niet zo leuk. Er is geen dino te zien! Of misschien toch wel?

Blijven lezen in de vakantie

Nog even en de meivakantie breekt aan. Deze leuke boekjes gaan zeker met ons mee. Mijn zoon in groep 3 leert lezen en maakt grote sprongen. Toch gaat het lezen pas na een lange tijd vanzelf. Daarom is het belangrijk om ook in de vakantie te blijven lezen. Als we samen oefenen met lezen dan lezen we hardop en praten we over de avonturen die we lezen. Achterin de boekjes vind je een aantal vragen die je aan je kind kunt stellen om te kijken of hij/zij de tekst goed heeft begrepen. Maar het allerbelangrijkste vind ik dat lezen een ontspannen moment is en dat mijn kind ook zelfvertrouwen ontwikkelt bij het lezen. Het gaat mij dan ook niet om een moeilijk boek, maar vooral dat hij het leuk vindt. Met deze Lego boekjes zit dat in ieder geval wel goed!

Ontdek alle beschikbare AVI-boeken op www.billybones.nl

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo