Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Boer Boris en de luchtballon

Wat keek ik uit naar het boek Boer Boris en de luchtballon. Het is een speciale editie, want Boer Boris bestaat dit jaar alweer tien jaar. Mijn zoon Boris en ik zijn trouwe fans van dit stoere boertje. De serie over Boer Boris wordt al sinds 2012 gemaakt door Philip Hopman en Ted van Lieshout. Boer Boris woont samen met zijn broertje en zusje en een heleboel beesten op een boerderij. Hij beleeft volop avonturen. Niet voor niets is deze boekenserie dan ook razend populair. Welk kind zou nou niet Boer Boris willen zijn?

Geen kippenkuiken, maar een pinguïn

Op het erf ligt een heel eenzaam ei. Boer Boris neemt het mee naar binnen, zodat het veilig kan uitkomen. En dat doet het! Maar… dat is geen kippenkuiken, het is een pinguïn! Het is hier veel te warm voor een pinguïnkuiken, hij moet zo snel mogelijk naar huis. Maar hoe? Naar de Zuidpool gaan geen treinen of bussen. Gelukkig weet Boer Boris altijd raad en met de luchtballon brengen ze het kuiken weer thuis. In Boer Boris en de luchtballon maakt Boer Boris zijn meest spectaculaire reis tot nu toe. Boer Boris gaat de hele wereld over in een, zoals altijd, vrolijk voorleesverhaal op rijm en boordevol humor. De prachtige illustraties zijn een kleurrijk feestje. Je blijft er naar kijken.

Lees ook: Boer Boris start de motor

Spaar ze allemaal

Inmiddels is een hele generatie opgegroeid met Boer Boris, zijn broertje Berend, zusje Sam en de vrolijke dierenbende op hun boerderij. Gelukkig wordt Boer Boris nooit ouder dan een jaar of vijf, zes, dus er worden nog veel meer avonturen verwacht. In dit jubileumjaar wordt niet alleen een nieuw boek verwacht: Boer Boris en het bootje, maar je kunt ook naar de Boer Boris voorstelling. Ook opent vanaf 23 april opent de speciale Boer Boris tentoonstelling in het Zuiderzeemuseum. In deze kindertentoonstelling klim je op de rode trekker, verzamel je worteltjes voor de worteltjestaart en duik je in het nieuwe avontuur van Boer Boris en het bootje. Je begrijpt vast wel dat een bezoekje aan deze tentoonstelling al gepland is. Wat een feest met Boer Boris!

Koop Boer Boris en de luchtballon eenvoudig via Gottmer kinderboeken

Boer Boris en de luchtballon
Ted van Lieshout & Philip Hopman
Gottmer
ISBN 9789025775599
maart 2022
€ 14,95

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo