Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Ontbijt / Overig / Tussendoortjes

Kwarktaart met frambozen

Taart eten hoeft geen uitzondering te zijn. Je kunt er zelfs mee ontbijten! De bodem is gemaakt van o.a. havermout, noten en dadels en de kwarklaag is lekker friszoet met verse frambozen.

Ingrediënten bodem
125 gram dadels (Yogi Yousef)
225 gram gemengde noten
40 gram kokosolie (gesmolten)

Ingrediënten vulling
500 gram magere vanillekwark (bv. Optimel)
200 gram zuivelspread light
200 gram frambozen (gepureerd)
citroensap (naar smaak)
9 blaadjes gelatine (dr. Oetker)
evt. ter garnering: verse frambozen

Bereidingswijze
Hak de noten fijn met een keukenmachine en ontpit de dadels. Smelt de kokosolie en voeg de dadels en kokosolie bij de gehakte noten. Maal de ingrediënten fijn en stort het mengsel in een met bakpapier bedekte de springvorm. Druk het mengsel plat met een lepel en zet het in de koelkast. Ik gebruikte de springvorm van 21 cm van Sola Nederland.

Pureer de frambozen. De blaadjes gelatine week je ongeveer 5 minuten in koud water totdat ze zacht worden. Vervolgens verwarm je de gelatine met een paar lepels citroensap totdat het is opgelost. De frambozen mix je met de kwark, zuivelspread, het gelatinemengsel en een scheut citroensap. Vervolgens verdeel je het mengsel over de bodem van de taart. Laat de taart een paar uurtjes in de koelkast staan. Geniet ervan!

Life’s too short to say no to cake!


GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo