Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen / Producten / Reviews

Kinderkussens van Silvana

Silvana comfort hoofdkussen

Al een tijdje legt mijn zoon van bijna zeven jaar zijn knuffel onder zijn hoofd als ik hem naar bed breng. Mijn zoontje heeft een enorme hondenknuffel waar hij gek op is. Maar in plaats van een knuffel onder zijn hoofd zou hij een comfortabel hoofdkussen moeten hebben. Zelf slaap ik al jaren met plezier op een Silvana hoofdkussen. Niet voor niets is Silvana al 40 jaar het beste nek ondersteunende kussen. Ook voor kinderen.

Toen de jongens kleiner waren, wilden ze niet slapen met een kussen. Alleen al van het idee om zonder hoofdkussen te moeten slapen, krijg ik last van mijn nek. Zonder hoofdkussen slapen gaat voor mij niet. Heb je het wel eens geprobeerd? Je hoofd bungelt naar beneden en je voelt meteen de spanning op je nek en schouders. Maar wat voor kussen is nou geschikt voor kinderen? Een hoofdkussen van jezelf even doorschuiven is echt af te raden, omdat kinderen de ondersteuning nodig hebben die past bij hun leeftijd en lichaamsbouw. Zo hebben baby’s en peuters nog geen hoofdkussen nodig, maar zodra kinderen hun knuffels gebruiken als kussen wel.

Er is niet één Silvana kinderkussen

In de Silvana Special Collectie hoofdkussens vind je verschillende kinderkussens voor kinderen vanaf twee jaar. Silvana Mijn Eerste Kussen is voor de allerkleinsten, met de juiste dikte voor een goede slaaphouding. Een laag en heerlijk zacht kussen die je kunt wassen op 60 graden. Dit kussen heeft een dooradembare buitenhoes. Wel zo’n fijn idee als je kind graag op zijn of haar buik slaapt en veel draait in zijn of haar slaap.

Voor kinderen van een jaar of vier wordt dit hoofdkussen waarschijnlijk te zacht en te laag. Een goede opvolger is de Silvana Start en Start Up. De vulling is te doseren door de rits aan de bovenzijde. Zo kun je eenvoudig wat vulling verwijderen als het kussen toch iets te hoog blijkt te zijn. Ook dit kussen is te wassen op 60 graden en voorzien van een dooradembare buitenhoes.

Tot welke leeftijd de Start of Start Up te gebruiken is, verschilt sterk per kind. Kinderen die wat kleiner van stuk zijn, liggen een aantal jaren prima op de Silvana Start of Start Up. Mijn jongste zoon van zeven jaar slaapt af en toe nog in de meest onmogelijke slaapposities. Daarom vind ik het belangrijk dat het kussen lekker laag en zacht is. Ideaal als hij in zijn slaap op zijn buik belandt.

Een investering voor een goede nachtrust

Mijn zoon van acht jaar slaapt vaak op zijn zij en heeft wat meer ondersteuning voor zijn nek nodig. ‘Mam, dit kussen is echt zo lekker stevig’. Hij was echt toe aan een nieuw kussen met meer ondersteuning en het Silvana Comfort Rood kussen past goed bij hem. Dit kussen heeft hetzelfde zachte vulmateriaal als het hiervoor genoemde kussens en is ook laag, maar door de verdeling in drie vakken blijft de vulling mooi verdeeld en voelt dit kussen wat compacter en steviger aan. Een goed hoofdkussen vind ik een belangrijke investering. Een goede nachtrust is een basisbehoefte, net als eten en drinken, en essentieel voor een gezonde leefstijl. Niet alleen voor jezelf, maar ook zeker voor je kinderen!

Meer slapen

Volg je me al op Instagram? Ik geef iedere dag een inkijkje in mijn persoonlijke leven.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo