Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Producten / Reviews

Ontspannen slapen met Silvana

Wie gezond wil leven, moet goed slapen. Een goede nachtrust is een basisbehoefte, net als eten en drinken. Voor mij is een nacht goed slapen essentieel om mij de volgende dag weer goed te voelen en te bruisen van de energie. Met het krijgen van kinderen was een goed matras en hoofdkussen mijn beste investering ooit. Als moeder van jonge kinderen ben je de hele dag in touw en slaap je korte en gebroken nachten. En als je pech hebt dan duurt dat ook nog eens een paar jaar.

Een slaaptekort komt veel voor

Een slaaptekort komt veel voor. Als je te weinig slaapt, verstoort het je afweersysteem en dat gaat, op de lange duur, ten koste van je gezondheid. Ook vergroot het je kans op een depressie. Voor mij is slaap daarom heilig. Met een nacht lekker slapen, voel ik me weer energiek én ben ik ook een stuk vrolijker. Veel ouders hebben slaapproblemen vanwege kleine kinderen, maar een slaaptekort komt bij jong en oud voor. Vaak komen slaapproblemen door stress. Er is bijvoorbeeld veel om je zorgen over te maken, waardoor je ligt te piekeren en geen slaap kunt vatten.

Een natuurlijke slaaphouding

De uren die ik kan slapen, wil ik graag optimaal gebruiken. Voor een ontspannen nacht is een natuurlijke slaaphouding het meest wenselijk. Vaak denkt men dan direct aan het matras, maar onderschat het belang van een goed hoofdkussen niet. Wist je dat een goed hoofdkussen 30% van je slaapcomfort bepaald? Een goed hoofdkussen onderscheidt zich van andere kussens door een goede ondersteuning van de nek. Hierdoor kunnen de nekspieren goed ontspannen tijdens je slaap.

Ieder persoon is anders en daarom heeft Silvana voor iedere type slaper een hoofdkussen ontwikkeld, dat aansluit bij de individuele wensen. Silvana gelooft dat met een persoonlijke kussenkeuze iedereen lekker kan slapen en daardoor de dag vol nieuwe energie kan beginnen. Al bijna 40 jaar biedt Silvana het beste nek ondersteunende kussen. Alleen al in Nederland zijn er meer dan een miljoen Silvana Support hoofdkussens verkocht en dat worden er elk jaar meer. Je herkent de kussens misschien wel aan de gekleurde gezichtjes.

Investeer in lekker slapen

Met behulp van de online kussenkiezer van Silvana kun je het meest geschikte model kiezen. Het juiste hoofdkussen zorgt voor een maximale ontspanning van de wervelkolom. Dit wordt bereikt wanneer de wervelkolom volledig wordt ondersteund en alle wervels in een vloeiende lijn komen te liggen. De keuze voor een type hoofdkussen begint daarom bij de door jouw meeste gekozen slaaphouding. De kussenkiezer bepaalt aan de hand van een paar vragen welk hoofdkussen het beste bij je past. Je krijgt een goede indicatie van jouw perfecte kussen, maar Silvana adviseert om altijd het kussen eerst in de winkel te proberen om te kijken of het kussen echt het juiste is voor jou. Een goed hoofdkussen is een waardevolle investering voor een goede nachtrust.

Lees ook: Tips voor beter slapen

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo