Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl

Doe de SlaapCheck

slapen nachtrust

De gemiddelde Nederlander slaapt zo’n zeven uur per dag. Dit komt overeen met het algemene advies. Maar slapen gaat niet alleen om hoe lang je slaapt. Belangrijker is hoe góed je slaapt. Ruim de helft van de Nederlanders is ontevreden over hun eigen slaapkwaliteit. Daar valt dus nog veel te winnen.

Goed slapen is makkelijker gezegd dan gedaan

Een goede nachtrust is heel belangrijk voor je gezondheid. Maar goed slapen is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom heeft de Hersenstichting de SlaapCheck ontwikkeld. Deze tool is bedoeld voor mensen die advies willen om hun slaap te verbeteren en bevat algemene tips om je slaapkwaliteit te verbeteren. De SlaapCheck biedt informatie en advies op maat, zodat jij aan de slag kunt gaan met jouw slaap(klacht).

Wat kun je verwachten van de SlaapCheck?

In de online SlaapCheck beantwoord je ongeveer 20 vragen. Je hebt ze in een mum van tijd ingevuld en op basis van je antwoorden krijg je tips en informatie die passen bij jouw situatie en slaapklacht. De tips en informatie kun je downloaden zodat je het op je gemak kunt doorlezen. De vragen van de SlaapCheck zijn ingedeeld aan de hand van de vier belangrijkste categorieën die een rol spelen bij slaap, namelijk:

  • Lichamelijk: dingen die in je lijf aan de hand zijn, zoals ziekte of pijn, waardoor je slaap verstoord raakt.
  • Mentaal: mentale klachten zoals stress of piekeren die je uit je slaap kunnen houden.
  • Omgeving: verstorende factoren om je heen die zorgen voor een slechtere nachtrust.
  • Gedrag: de dingen die je doet, overdag en voor het slapen gaan, die invloed hebben op hoe je slaapt.

Hoe goed is jouw nachtrust? Start de SlaapCheck

Goed om te weten

De SlaapCheck is bedoeld voor volwassenen die advies willen om hun slaap te verbeteren. De SlaapCheck biedt geen medisch advies en is daarom niet geschikt voor mensen met ernstige klachten of slaapstoornissen. Neem contact op met je huisarts als je een of meer van de volgende klachten hebt, of andere klachten die passen bij een slaapstoornis. Neem ook contact op met je huisarts als je na de adviezen in de SlaapCheck slaapklachten blijft houden. Je vindt meer informatie over slaapstoornissen via www.hersenstichting.nl/slaapstoornis. De tips en adviezen in de SlaapCheck zijn geen persoonlijk advies over je gezondheid. Twijfel je, heb je vragen over je gezondheid of wil je medisch advies? Neem dan contact op met je huisarts of een andere medische deskundige.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo