Zoeken...
TOP
Gezondheid Leefstijl

Snel beter in je vel

De website Snelbeterinjevel.nl biedt gratis online trainingen waarmee je gemakkelijk en zelfstandig aan de slag kunt. Ze zijn ontwikkeld voor volwassenen met milde pieker-, slaap- of stressklachten. De trainingen bestaan uit diverse korte oefeningen en metingen. Aan de hand van verschillende oefeningen leer je wat je zelf kunt doen om lekkerder in je vel te zitten.

Zelfhulp bij piekeren en stress

Sommige oefeningen vragen je om naar buiten te gaan of om af te spreken met vrienden. Maar je kunt ook thuis aan de slag met ontspanningsoefeningen of anti-pieker technieken. Het idee is dat je door deze kleine, specifieke klachten op het gebied van piekeren, slaap of stress aan te pakken, erger kunt voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van een depressie. Maar iedereen kan baat hebben bij deze online trainingen, omdat ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan je algemene welbevinden. Ook de website biedt nieuwe tips en oefeningen.

5000 mensen per jaar

De trainingen van Snelbeterinjevel.nl worden momenteel door zo’n vijfduizend mensen per jaar geraadpleegd. Zo worden mensen vaak doorverwezen door een zorgprofessional, zoals een huisarts, maar je kunt ook deelnemen op eigen initiatief. Bij je aanmelding wordt gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Vervolgens kun je zelf aan de slag met de drie trainingen op de website. Op verschillende momenten in een cursus kunnen deelnemers de vragenlijst opnieuw invullen en zo hun vooruitgang bijhouden. Je bepaalt zelf de volgorde waarin je werkt en ook het volgend van meerdere trainingen tegelijk is mogelijk. Het belangrijkste van deze training is: doen! Minder piekeren, stress of slapeloze nachten? Test jezelf!

Snelbeterinjevel.nl is ontwikkeld door het Trimbos-instituut. Het Trimbos-instituut is hét onafhankelijke kennisinstituut op het gebied van de mentale gezondheid, alcohol, tabak en drugs. Snelbeterinjevel.nl is gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Lees ook: Van dit boek krijg je nog meer zin in het leven

Afbeelding: Pexels.nl

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit