Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Cultuur en Media / Reviews

Kijktips voor films en series oktober 2023

netflix

Met al die streamingdiensten weet je toch gewoon niet meer wat je moet kijken? Stefani to the rescue, want ik heb weer wat toffe kijktips voor je op een rijtje gezet. Zo hoef je geen tijd te verspillen aan eindeloos zappen, maar kruip je meteen lekker op de bank. De kijktips van films en series uit deze blog kun je allemaal streamen via o.a. Netflix, Videoland, HBO, Disney+, Apple tv en/of Prime of zie je in de bioscoop. 

The Croods 2: Een nieuw begin

Samen met mijn jongens van zeven en acht jaar keek ik de film The Croods 2: Een nieuw begin op Netflix. Heb je het eerste deel niet gezien? No worries, ondanks dat de film voortborduurt op het eerste deel, kun je deze film ook prima kijken zonder die voorkennis. The Croods is een familie holbewoners die in hun zoektocht naar een nieuwe woonplek stuiten op een idyllisch paradijs. Ze denken dat ze hier alles hebben om goed te kunnen leven, maar komen dan tot de ontdekking dat er al een andere familie woont: de Betermans. Deze geëmancipeerde familie heeft een hele andere visie en dat botst al gauw en dan loopt alles uit de hand. The Croods 2 vonden zowel mijn jongens als ik een leuke film.

Nowhere

Het grootste deel van de film Nowhere speelt zich af in een zeecontainer. Dit overweldigende overlevingsdrama volgt een stel die vlucht voor een maatschappij met een chronisch voedseltekort. Zij zoeken hun laatste uitweg in een gesmokkelde vrachtcontainers. De hoogzwangere  is keihard en beangstigend. Ik moet er niet aan denken om in zo’n afschuwelijke situatie terecht te komen. Wel bevat het verhaal zoveel ellende dat je je kunt afvragen hoe geloofwaardig het is. Een paar momenten op zee heb ik wat sneller doorgespoeld, maar Nowhere was zeker indrukwekkend. Kijk ‘m niet als je in bent voor een luchtige film. Nowhere is Spaanstalig en te zien op Netflix.

Serie B&B zoekt lief

Kon jij geen genoeg krijgen van B&B vol liefde? Kijk dan gauw op Videoland de Belgische versie: B&B zoekt lief. Amai, amai, amai… Ook in de Belgische versie zie je meer dan genoeg ongemakkelijke situaties, vlinders in de buik, lichte frustraties, gebroken én sneller kloppende harten. Er zijn inmiddels al twee seizoenen van deze populaire serie te zien.

Inside the World’s Toughest Prisons

Alweer seizoen 7 van Inside the World’s Toughest Prisons is te zien op Netflix. Door de jaren heen hebben journalisten wereldwijd verschillende gevangenissen verkend om te benadrukken hoe zij in de gevangenis leven. Het meest fascinerende aan deze serie is dat het verschillende systemen over de hele wereld laat zien. Sommige landen zijn geavanceerder en structureren hun rechtssysteem, terwijl andere landen de ergste gevangenissen uit de geschiedenis hebben. In seizoen 7 van Inside the World’s Toughest Prisons bezoeken journalisten gevangenissen in Finland, Tsjechië, Indonesië en de Salomonseilanden. Deze serie is leerzaam en zet je aan het denken over de verschillende rechtssystemen die er zijn.

Serie Virgin River

Seizoen 5 van de serie Virgin River is te zien op Netflix. De inwoners van het idyllische stadje Virgin River hebben de afgelopen vier seizoenen al heel wat doorstaan, maar er staat hen nog veel meer te wachten. Dit nieuwe seizoen bevat verrassende nieuwe relaties, een schokkende breuk, een moeilijke rechtszaak, een hartverscheurend afscheid en een bosbrand die de stad bedreigt. En Mel Monroe zit er vaak middenin. Virgin River is wat mij betreft iets te zoetsappig, maar toch wilde ik de nieuwe afleveringen zien. Deze heeft mijn mening wel bevestigd. Virgin River is op het lijf geschreven voor de echte romanticus.

Reptile

Oscar-winnaar Benicio Del Toro is met Justin Timberlake en Alicia Silverstone te zien in de spannende misdaadthriller Reptile op Netflix. Alleen al om die namen moest ik deze film zien. Het verhaal volgt een rechercheur die de dader probeert te vinden van een brute moord op een jonge makelaar. De zoektocht schiet niet echt op en het tempo van de film vind ik een beetje sloom. Ook het acteerwerk van Justin Timberlake vond ik tegenvallen. Wat mij betreft hoef je Reptile dan ook niet op je ‘must watch’ lijstje te zetten.

The life trail

Acteurs Nasrdin Dchar en Walid Benmbarek zijn samen met Erik Wegewijs van Special Forces afgereisd naar Zwitserland om met een groep van acht jongvolwassenen een levensveranderde roadtrip te maken. Al deze jongeren kampen met twijfels, uitdagingen in het leven, angsten of eenzaamheid, maar ook Nasrdin en Walid hebben ieder hun eigen uitdagingen. In The life trail gaan ze mentale en fysieke uitdagingen aan en ervaren ze hoe het is om op eigen kracht vooruitgang te boeken.

Een inspirerende en motiverende serie om intensief aan de slag te gaan met jezelf en je grootste uitdagingen te overwinnen. Het gaat over samenwerken, onzeker zijn en moed tonen, keuzes maken, anders naar jezelf en de wereld te kijken. Maar ook over het overwinnen van weerstand en de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gedrag. The life trail is te zien op Videoland.

Fair Play

Wat als je de baan krijgt waar je vriend al tijden op aast? Emily en Luke werken bij hetzelfde hedgefonds, maar zijn ook een stel. Hun collega’s weten echter van niets. Luke lijkt idolaat van zijn vriendin, maar als Emily de baan krijgt aangeboden waar Luke op rekende, blijkt zijn liefde allerminst onvoorwaardelijk. Het liefdesverhaal verandert in een spannend drama. Het eerste deel van de film is redelijk tam, maar de spanning wordt goed opgebouwd. Fair Play is te zien op Netflix.

Lees hier al mijn kijktips voor films en series

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo