Zoeken...
TOP
Fitness

Fitness op je CV

dumbbel workout krachttraining

Wanneer heb jij voor het laatst je CV een update gegeven? En zou je je favoriete hobby vermelden? Het vermelden van je hobby’s en interesses is niet verplicht, maar geeft je CV wel wat meer persoonlijkheid en zicht op jouw karakter. Veel sollicitanten vermelden hun hobby’s en interesses op hun CV. Hobby’s zijn activiteiten die je graag doet in je vrije tijd. Je doet deze activiteiten voor je eigen plezier en ontspanning, niet omdat je ervoor wordt betaald. Een hobby die ik zou vermelden op mijn CV is fitness. En uit onderzoek van dienstverlener CVster.nl blijk ik niet de enige te zijn. Onder Nederlandse werkzoekenden is fitness de meest genoemde vrijetijdsbesteding.

Top 5 populairste hobby’s

Nederlandse sollicitanten benadrukken het liefst dat ze regelmatig in de sportschool te vinden zijn. Naast fitness is ook lezen een geliefde hobby om te vermelden. De volledige top 5 populairste hobby’s op Nederlandse cv’s is als volgt:

  1. Fitness
  2. Lezen
  3. Reizen
  4. Koken
  5. Voetbal

Ook in de Scandinavische landen en in Polen eindigt fitness op de eerste plek, maar elders in de wereld is deze hobby minder populair. Wandelen en voetbal worden vaker genoemd als sportieve vrijetijdsbesteding.

Waar scoor je mee op je CV?

Wat je leuk vindt om te doen, zegt veel over jou als persoon. Volgens mij is sporten een pluspunt voor iedere potentiële werkgever. Als je actief werkt aan jouw gezondheid dan heeft dat ook weer voordelen voor de werkgever. Denk maar aan het ziekteverzuim dat minder hoog is, als werknemers er een gezonde leefstijl op na houden.

Als je alleen sport noemt als hobby laat je nog in het midden wat je leuk vindt aan sport. Als je aan een teamsport doet, kun je dit vermelden. Hiermee laat je zien dat je goed kunt samenwerken. Of als je veel hardloopt, dan heb je ongetwijfeld veel doorzettingsvermogen. Maar ook als je, net als ik coacht bij het voetbalteam van je zoon, dan zegt dat iets over jouw kwaliteiten.

Meer fitness

Kleding en schoenen voor in de sportschool
Krachttraining is goed voor je
Oefeningen met een fitness elastiek

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit