Zoeken...
TOP
Natuur Reviews

Wilde Buitendagen van OERRR

natuurspeeltuin bredius woerden

Klim, klauter, speur naar sporen, maak vuur of bouw een hut. Buiten zijn is fijn. Deze herfstvakantie zijn er op allerlei plekken in Nederland Wilde Buitendagen van OERRR georganiseerd om van de natuur te genieten en jouw oerrrkracht te ontdekken. Op deze dag beleef je volop avonturen in de natuur, waarbij je stempels verzamelt. Na afloop ontvang je het enige echte boswachtersdiploma van OERRR.

Lees hier meer informatie over de Wilde Buitendagen van OERRR

Vervelen is geen optie tijdens de herfstvakantie!

Helaas waren wij niet in de gelegenheid om een Wilde Buitendag te bezoeken, maar dat neemt niet weg dat we zelf lekker naar buiten zijn gegaan. Op Landgoed Bredius bouwden we een hut, klommen we in een hoge boom en deden we een hindernis parcours.

Samen met mijn mannen zocht ik naar takken, stokken, bladeren en andere dingen die we konden gebruiken voor het maken van een goede schuilplek. Enthousiast pakten mijn jongens de grootste takken en boomstronken uit het bos. En reken maar dat de jongens moesten samenwerken om die loodzware stammen te sjouwen. Daarna gingen de jongens zich verstoppen in hun zelfgebouwde hut. ‘Mama, kun je mij nog zien?’

Daarna gingen we op zoek naar de perfecte stok voor een avonturenstok. Ik had touw meegenomen waarmee we de mooie vondsten vast konden maken aan de stok, zoals bladeren en veren. ‘Is de volgende opdracht in een boom klimmen? Dat kan ik al!’ Enthousiast klommen de jongens in een boom, waarna we klommen over boomstronken, kropen door de bosjes en sprongen over plassen. In de natuur kun je je toch niet vervelen?

Meer buiten

Het Gruffalo en zijn vrienden buiten doeboek
Glampen bij Buitenplaats Beekhuizen
De kracht van buiten zijn

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit