Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Cultuur en Media / Kids / Reviews

Films en series juli 2022

Soms kan ik echt uitkijken naar een avondje televisie kijken op de bank. Nou ja, soms is eigenlijk best regelmatig en ik kijk nauwelijks televisie, maar vooral films en series via streamingdiensten. Laat ik er maar eerlijk voor uit komen, ik ben de uitvinder van Netflix en Videoland eeuwig dankbaar. Daarnaast ga ik graag naar de bioscoop. Heerlijk vind ik het om helemaal meegezogen te worden in een spannend verhaal. 

Ja, er wordt wel gezegd dat ontspannen en Netflix niet samengaan, maar ik ben graag de uitzondering op de regel. Zo is een goede nachtrust mijn prioriteit en zie je mij niet tot diep in de nacht bingewatchen. In tegenstelling tot mijn man die een aflevering altijd in zijn geheel moet kijken, kan ik prima na een halve aflevering stoppen. Dan kijk ik op een later moment wel weer verder. Wat ik echt de ideale combinatie vind is een serie kijken op de crosstrainer of spinningbike. Multitasken ten voete uit. In deze blog deel ik mijn kijktips van de afgelopen maand.

Intimidad

Alleen al omdat Itziar Ituño, een grote La Casa de Papel-ster (Lisbon) de hoofdrol vertolkt, trok de serie Intimidad mijn aandacht. In deze spannende serie staan de grote gevolgen van het uitlekken van seksvideo’s centraal. De serie volgt de levens van vier vrouwen die te maken krijgen met privacyschendingen. Waar liggen de grenzen van onze intimiteit? Wat gebeurt er met ons leven als onze privacy het gesprek van iedereen wordt? Intimidad snijdt een belangrijk punt aan over de tijd waarin we leven waarin de grenzen van intimiteit en privacy voor velen onzichtbaar lijken te zijn. Intimidad is Spaanstalig, heeft acht afleveringen en staat op Netflix.

Kopen zonder kijken

De huizenmarkt is oververhit en dat maakt het voor veel mensen stressvol en bijna onmogelijk om een huis naar hun zin te kopen. In een laatste poging om toch een huis te bemachtigen, geven acht stellen presentator Martijn Krabbé en zijn team toestemming om een huis voor hen te zoeken, kopen en verbouwen. Je moet het maar durven. Al je geld uit handen geven en een ander laten bepalen waar je gaat wonen. Durf jij het aan? Goed vermaak en de eindresultaten zijn verbluffend. Op Videoland vind je niet alleen de Nederlandse editie van dit programma, maar ook de Amerikaanse en Belgische edities bieden volop kijkplezier. De Belgische versie ‘Blind gekocht’ vind ik misschien nog wel leuker. In ieder geval een aanrader als je meer sensatie zoekt.

Lees ook: Films en series juni 2022

MINIONS: THE RISE OF GRU (kidsproof)

De Minions zijn over de hele wereld een hype. In MINIONS: THE RISE OF GRU zien we hoe de grootste superschurk ter wereld zijn iconische Minions ontmoet en met hen de meest verschrikkelijke crew uit de filmgeschiedenis vormt. Samen nemen ze het op tegen een team van de meest onverschrokken criminelen. Veel gedoe om niets eigenlijk, maar je kunt vooral lachen om die gekke gele stuiterballen. Niet alleen mijn jongens vonden de film geweldig, maar ook voor volwassenen is deze film komisch. MINIONS: THE RISE OF THE GRU is alleen te zien in de bioscoop in de originele en Nederlandstalige editie.

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window

Je struikelt bijna over de titel van deze serie, maar toch de moeite waard. De serie draait om de rouwende Anna omdat haar dochter drie jaar geleden is overleden. Na dit grote verlies is ze gescheiden en woont alleen in een groot huis. Ze heeft een wijnverslaving en slikt antidepressiva. Het leidt regelmatig tot hallucinaties. Als er een knappe buurman aan de overkant van de straat intrekt, begint Anna een licht aan het einde van de tunnel te zien. Totdat ze getuige is van een gruwelijke moord… Of toch niet? De serie is verrassend spannend en door de sterke plotwendingen blijf je gissen naar de waarheid. Bijkomend voordeel: deze serie is dat het met acht afleveringen van rond de 20 minuten in één avond te bingen is. Te zien op Netflix.

Herself

Herself is een Brits-Iers drama over de jonge moeder Sandra die met haar twee dochters ontsnapt uit een gewelddadige relatie en een nieuw bestaan moet opbouwen. Vastbesloten om haar jonge dochters een fijn thuis en een beter bestaan te bieden, zet Sandra haar zinnen op het bouwen van een eigen huis. Zonder enige ervaring, maar met een bijzonder clubje vrienden begint ze aan het avontuur. Tegelijkertijd moet ze ontsnappen aan de greep van haar bezitterige ex-man en hem weghouden van haar en haar meisjes. De film is een mix van bruut huiselijk geweld aan de ene kant en zorgzame kameraadschap aan de andere kant. Het einde van de film zorgt ongetwijfeld voor een brok in je keel. Te zien op Netflix.

SKURK

Hou jij van Deense series met een aparte twist? In de serie SKURK insemineert de vruchtbaarheidsarts Nana zich in een dronken bui met de sperma van haar ex. Haar actie leidt tot een zwangerschap en nu moet Nana bedenken hoe ze haar toestand kan verklaren en haar ex-vriend weer terug te winnen. In dit komische drama worden de leugens steeds groter en dat wordt steeds lastiger. De serie is middelmatig beoordeeld in reviews en daar sluit ik mij bij aan. Prima om te kijken, maar niet indrukwekkend. Zelf vind ik Scandinavische crimeseries veel beter. SKRUK bestaat uit zes afleveringen en is te zien op Netflix.

Het Zeebeest (kidsproof)

Het leven van de onbevreesde zeemonsterjager Jacob Holland staat op z’n kop als hij de jonge Maisie, zijn grootste fan, als verstekeling op zijn schip vindt. Babysitten en achter monsters aan zitten, gaat namelijk niet echt samen. Toch is het Maisie die Jacob laat twijfelen aan het leven dat hij altijd gekend heeft. Vanaf de eerste minuut zaten mijn jongens op het puntje van hun stoel. Met 6 en 7 jaar vonden ze de zeemonsters best indrukwekkend. Ik vond de film van twee uur wel aardig, maar vooral een lange zit. Deze film is te zien op Netflix.

Ticket to Paradise – vanaf 29 september in de bioscoop

Ga je maar vast verheugen, want George Clooney en Julia Roberts verschijnen eind september 2022 weer samen op het witte doek in de film Ticket to Paradise. In deze tropische en vermakelijke film hebben ze als ex-geliefden een gezamenlijke missie: hun smoorverliefde dochter ervan weerhouden dezelfde fout te maken als zij ooit maakten. Met deze romantische komedie waan je je op een tropisch paradijs zonder zelf het vliegtuig te hoeven pakken en volg je het verhaal over tweede kansen die verrassend kunnen uitpakken.

Staat de popcorn al klaar? Bingen maar! Gun jezelf een lekker avondje voor de buis of een heerlijke filmavond in de bioscoop. Met deze tip moet het helemaal goed komen.

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo