Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Cultuur en Media / Reviews

Kijktips voor films en series 2023- deel 1

Haal de popcorn en het dekentje voor op de bank maar tevoorschijn, want regenachtige, donkere dagen vragen gewoon om een avondje bingewatchen. In deze blog deel ik een aantal films en series die je moet zien! De films en series zijn allemaal te streamen via verschillende streamingdiensten zoals Netflix, Videoland en Prime. Kijken wanneer jij maar wilt!

Harry & Meghan

De Britse media houdt maar niet op over prins Harry en zijn Amerikaanse sweatheart. Maar hoe zit het nou écht? In de docuserie Harry & Meghan vertellen de prins en zijn vrouw hun verhaal. Ze vertellen over hun ontmoeting en de last die ze hebben ervaren door de Britse paparazzi. Naar eigen zeggen delen ze hun verhaal om de wereld inzicht te geven in wat er is gebeurd en wie ze eigenlijk zijn. Natuurlijk was ik super nieuwsgierig naar hun drastische besluit om uit het Britse koningshuis te stappen. Waren er geruchten waar, en zo ja, welke? En hoe leeft het koppel eigenlijk nu in Amerika? Er wordt teruggeblikt naar het verleden en ook vergelijkingen gemaakt met Diana. Harry & Meghan is aan de ene kant een zoetsappig liefdesverhaal van een prins en een actrice anderzijds een kil verhaal over het Britse koningshuis. Deze zesdelige serie is te zien op Netflix.

The Real Housewives of Amsterdam

Pak de popcorn erbij en smul van alle drama in het luxepoezenleven van zeven rijke dames in onze hoofdstad. In The Real Housewives of Amsterdam worden zeven ondernemende en succesvolle dames uit de Amsterdamse high society gevolgd. Ze nemen je mee in hun leven, waarin ze niet alleen mét elkaar, maar ook óver elkaar praten – en dat zorgt voor flink wat drama, geroddel en verhitte discussies. Heel vermakelijk, want de dames nemen geen blad voor de mond en dat blijft natuurlijk niet zonder gevolgen. Je krijgt gegarandeerd drama. Als je lekker wilt lachen: aanzetten die handel. The Real Housewives of Amsterdam is te zien op Videoland.

No Time To Die

In de 25ste James Bond-film No Time To Die heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica. Dit wordt abrupt onderbroken wanneer zijn oude vriend en CIA agent Felix Leiter hem vraagt om een ontvoerde wetenschapper te helpen bevrijden. Deze missie blijkt verraderlijker dan gedacht en brengt Bond op het spoor van een mysterieuze schurk die gewapend is met levensgevaarlijke nieuwe technologie. Natuurlijk zit de film boordevol actie en vooral het begin van de film vond ik goed. Daarna kon ik mijn aandacht er toch niet echt bijhouden. No Time To Die is te zien via Prime Video.

Firefly Lane

De stoere en pittige flapuit Tully verhuist naar Firefly Lane om bij haar moeder te wonen, tegenover het ‘perfecte’ gezin van Kate. Kate is een tegenpool als teruggetrokken, verlegen en degelijk meisje. Door diverse omstandigheden groeien de twee meiden juist naar elkaar toe. Dertig jaar later – wanneer ze beiden in de veertig zijn – zijn ze nog steeds beste vriendinnen.

De hartsvriendinnen Tully en Kate maken in Firefly Lane van alles met elkaar mee, zoals hun eerste vriendjes. Maar ook verkrachting, scheiding, dood en jaloezie. De serie springt voortdurend heen en weer tussen heden en de jaar zeventig en tussenin. Soms moet je dus even goed schakelen waar je nu ook alweer bent. Zit je net lekker in de verhaallijn en dan spring je weer terug in de tijd. Firefly Lane is vermakelijk om te kijken, maar er zit niet echt diepgang in. Al hoewel, ik bij het einde van seizoen 2 toch bijna een traantje moest wegpinken. Op Netflix staan twee seizoenen voor je klaar en ja, ik kijk toch uit naar seizoen 3.

Lady Chatterley’s Lover

Lady Constance Chatterley komt van een gegoede en geprivilegieerde familie. Ze is getrouwd met Clifford, maar hun liefde blijkt inmiddels bedaard. Constance begint een passionele affaire met de jachtopziener Oliver Mellors. Deze vurige liefde doet haar dromen van een leven met hem samen en ze breekt met de huidige tradities. Deze dramafilm doet mij denken aan een erotisch geladen bouquetreeksromannetje. Ik ken het boek niet dus ik kan niet beoordelen of de film recht doet aan het boek. Lady Chatterley’s lover is te zien op Netflix.

Hotel Sinestra

Tijdens een skivakantie in het Zwitserse Hotel Sinestra wenst de 11-jarige Ava in een boze bui haar overbezorgde ouders weg. De volgende morgen aan het ontbijt zijn alle volwassenen ineens verdwenen. Het feest barst los, want nu kunnen de kinderen alles doen wat ze zelf willen! Maar dan ontstaat, opgezweept door de opmerkelijk kinderachtige Jonas, een gevaarlijke situatie waardoor het hele hotel zonder stroom komt te zitten. Ava en haar nieuwe vrienden zetten alles op alles om hun ouders terug te vinden zodat ze samen kerst kunnen vieren. De heerlijke familiefilm Hotel Sinestra is Nederlands gesproken en nu te zien in de Nederlandse bioscopen.

Matilda the Musical

Matilda the Musical werd gepresenteerd als dé familiefilm tijdens de feestdagen. Dat maakte mij nieuwsgierig. Matilda The Musical is geen remake van de boekverfilming uit 1996, maar een filmversie van de populaire musical gebaseerd op Matilda van Roald Dahl. Het jonge meisje Matilda doet het goed op school, maar wordt niet gewaardeerd door haar gemene ouders en ook het schoolhoofd is een ware tiran. Ik ben niet zo weg van musical films, maar het is goed geacteerd en mijn jongens waren onder de indruk van de zangkunsten van Matilda. Matilda the Musical is te zien op Netflix.

Lees hier al mijn tips voor must see films en series

Staat de popcorn al klaar? Bingen maar! Gun jezelf een lekker avondje voor de buis met deze films en series of een heerlijke filmmiddag of -avond in de bioscoop.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo