Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Cultuur en Media / Reviews

Kijktips voor films en series 2023 – deel 5

netflix tv

Met al die streamingdiensten weet je toch gewoon niet meer wat je moet kijken? Stefani to the rescue, want ik heb weer wat toffe kijktips voor je op een rijtje gezet. Zo hoef je geen tijd te verspillen aan eindeloos zappen, maar kruip je meteen lekker op de bank. De kijktips van films en series uit deze blog kun je allemaal streamen via o.a. Netflix, Videoland, HBO, Disney + en/of Prime. 

The night agent

Peter Sutherland is een onbeduidende FBI-agent die een bijzonder saai baantje heeft. Hij zit de hele dag in een kelder van het Witte Huis bij een telefoon voor spionnen in nood. Die telefoon rinkelt nooit, totdat hij opeens de doodsbange Rose Larkin aan de lijn heeft. Ze is geen spion maar een gewone burger wiens oom en tante zijn vermoord. Dit contact leidt er uiteindelijk toe dat Peter en Rose een complot ontdekken dat helemaal tot het Witte Huis reikt. Ze moeten samen op de vlucht voor een stel huurmoordenaars en hebben geen idee meer wie ze kunnen vertrouwen. Deze spannende serie zit bomvol actie en twists. Net als je denkt dat je weet hoe het zit, word je weer op het verkeerde been gezet. Leuke acteurs, goed verhaal. The night agent is te zien op Netflix. 

Krigsseileren

Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, zijn Alfred, een jonge vader van drie kinderen uit de arbeidersklasse in Bergen, en zijn jeugdvriend aan het werk op een koopvaardijschip in het midden van de Atlantische Oceaan. Plotseling bevinden ze zich in de frontlinie, vechtend in burgerkleding, zonder wapens, omdat hun schip het doelwit is van Duitse onderzeeërs. Tegelijkertijd volg je Alfreds vrouw en kinderen thuis in Bergen en hun dagelijkse leven in oorlogstijd.

De eerste aflevering is wat langzaam, maar de tweede en derde aflevering zijn meeslepend, spannend en ontroerend. Je wilt niet meer stoppen met kijken. Krigsseileren laat op een indrukwekkende manier de pijn van de oorlog zien. Vooral in de laatste aflevering hield ik het niet droog. Krigsseileren bestaat uit drie afleveringen en is te zien op Netflix.

Public Enemy: Book of Revelation

Deze Frans gesproken serie uit België gaat over rechercheur Chloé Muller, die op zoek is naar haar zus die 20 jaar geleden vermist is geraakt. Deze serie is het derde deel van een langlopende televisieserie. Dit wist ik niet toen ik begon met kijken en kan dus ook prima “los” worden bekeken. De serie doet mij denken aan Dutroux en Silence of the Lambs. De serie is in ieder geval loeispannend, maar ik kijk met een naar gevoel in mijn buik naar de zieke geest van de seriemoordenaar. Je moet er echt niet aan denken, maar monsters bestaan. Public Enemy: Book of Revelation bestaat uit zes afleveringen van een uur en is te zien op Netflix. 

Kopen zonder kijken

Kopen Zonder Kijken is een woonprogramma waarin stellen de zoektocht én aankoop van hun nieuwe woning uit handen geven. De huizenmarkt is oververhit en voor veel mensen is het bijna onmogelijk om een woning naar hun zin te kunnen kopen. In een laatste poging om toch een huis te bemachtigen, geven acht stellen presentator Martijn Krabbé en zijn team toestemming om een huis voor hen te zoeken, kopen en verbouwen. Een huis dat zij pas voor het eerst zien nadat de koopovereenkomst getekend is. Het tweede seizoen Kopen zonder kijken staat nu op Videoland.

The Good Mothers

Welke serie niet mag ontbreken in het rijtje van kijktips is de indringende Brits-Italiaanse miniserie The Good Mothers waarin drie maffiafamilies centraal staan. De spil binnen deze families zijn sterke vrouwen. Allemaal hebben ze in meer of mindere mate kennis van en betrokkenheid bij de criminele praktijken van hun families. Wanneer is het genoeg en besluiten de vrouwen deze onoorbare praktijken niet langer te steunen of tolereren?

The Good Mothers is gebaseerd op feiten, al hebben de makers voor dramatisch effect wel het een en ander aangepast. Wat wel klopt met de werkelijkheid is dat belangrijkste vrouwelijke personages echt (hebben) bestaan. Dit zesdelige drama zit vol wrange tegenstrijdigheden die de strijd van de vrouwen tekenen. Enerzijds voelen ze de bescherming van een familie die ze bijstaat zolang ze in het gareel blijven, anderzijds kennen de vrouwen grote momenten van eenzaamheid. Ook hun motieven om mee te werken aan het onderzoek van de aanklager lopen uiteen. Veel drama en spanning. The Good Mothers is te zien bij Disney+.

Palpito

Eindelijk is seizoen twee van de Colombiaanse serie Palpito op Netflix te vinden. Nadat Zacarias heeft ontdekt dat zijn vrouw Camila haar dood in scène heeft gezet om uit zijn leven te verdwijnen, broedt hij geobsedeerd een meesterplan uit om haar terug te krijgen en een wraakactie uit te voeren op Simon, de man op wie Camila verliefd werd. Seizoen 1 beloofde al een spannend vervolg en dit seizoen maakt die verwachting helemaal waar! Palpito is te zien op Netflix.

Lees hier al mijn kijktips voor films en series

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo