Met al die streamingdiensten weet je toch gewoon niet meer wat je moet kijken? Stefani to the rescue, want ik heb weer wat toffe kijktips voor je op een rijtje gezet. Zo hoef je geen tijd te verspillen aan eindeloos zappen, maar kruip je meteen lekker op de bank. De kijktips van films en series uit deze blog kun je (bijna) allemaal streamen via o.a. Netflix, Videoland, HBO, Disney+, Apple tv, NL Ziet en/of Prime of zie je in de bioscoop. Een lange lijst met tips dit keer. Als je thuiszit met longontsteking dan heb je de streamingdiensten wel uitgespeeld.
Sphinx
De psychologische thriller Sphinx draait om de veertienjarige Minke Moorman, die exact drie jaar na haar vermissing weer opduikt met een geheimzinnige vleugeltatoeage op haar rug. Met een sterke cast vertelt de zesdelige serie een overweldigend verhaal vol criminaliteit, Griekse mythologie en familiedrama. En je wil als kijker zó graag weten hoe het eindigt, dat je ondanks de soms nare scènes toch blijft kijken. Het is duister en mysterieus en blijft je vasthouden. Sphinx is te zien op Videoland.
Midtsommernatt
In deze Noorse dramaserie vieren de Noorse Carina en Johannes de langste dag van het jaar met de hele familie. Er worden traditionele volksspelletjes gespeeld en lekkernijen gegeten. Het stel heeft deze dag aangegrepen om een belangrijke mededeling te doen. Maar welke precies, daar mag je als kijker van Midtsommernatt nog even op wachten. Het is een zorgeloze familie om te zien, maar vergis je niet. Ieder huisje heeft zijn kruisje. Alle personages komen aan bod met lang bewaarde geheimen. In totaal duurt de serie jammer genoeg zo’n 2,5 uur. Ideaal om te bingen, maar aan de andere kant hadden de personages uitgebreider aan bod kunnen komen. Het leidde nu wel af van de belangrijke mededeling van het Noorse koppel. Midtsommernatt is te zien op Netflix.
Bodem
Op NPO Start keek ik naar de Nederlandse dramaserie Bodem waarin je het destructieve leven van de 37-jarige Cat volgt. Mensen om haar heen maken zich zorgen. Cat niet. Door een groot verlies binnen de familie, waar vooral niet over gepraat wordt, is van een gezin nog maar nauwelijks sprake. Haar moeder ís een paniekaanval. Haar vader heeft zich als zelfbenoemde coach gestort op het schrijven van zelfhulpboeken. Ondertussen gaat zo’n beetje iedereen om Cat heen zich voortplanten, promotie maken en settelen. Terwijl ze allemaal voor haar gevoel hysterisch hun best doen om gezien te worden, doet zij er alles aan om zoveel mogelijk te verdwijnen. Verdwijnen in de nacht, onder water, in haar hoofd. De serie bevat hilarische humor en is ontroerend tegelijk. Bijzonder: Eva Crutzen schreef, regisseerde én coproduceerde ‘Bodem’ zelf. En ze schreef alle liedjes, en vertolkt dus de hoofdrol. Bodem krijgt lovende reacties en ja, ik ben ook fan van deze serie.
Daar gaan ze weer
Daar gaan ze weer is een realityserie waarin je oude bekende deelnemers van succesvolle en vaak veelbesproken tv-programma’s volgt in hun buitenlandse avontuur verspreid over Europa. Allemaal beschikken ze over een flinke dosis lef én hebben een vurig verlangen om te starten met een nieuwe fase in hun leven. Over de grens wagen ze opnieuw een sprong in het diepe, met alle mogelijke successen en tegenslagen van dien. De deelnemers hebben allemaal hun eigen aanpak om die grote droom te realiseren, maar niet iedere werkwijze blijkt een garantie voor succes…Wiens avontuur slaagt? Een prima serie die je aan kunt zetten als achtergrond geluid, terwijl je huishoudelijke taken aan het doen bent. Daar gaan ze weer is te zien op Videoland.
Please hate me
Roddel en achterklap zijn van alle tijden, maar met social media is er een perfect platform ontstaan om haat aan te wakkeren of juist aan te moedigen. En waarom? Om geld mee te verdienen, want haat-comments scoren beter dan positieve reacties. De een zijn haat is inmiddels de ander zijn brood. Hoe is het om jong, bekend en gehaat te zijn? En hoe kun je online haat in je voordeel laten werken? Je ziet het in de serie Please Hate me op Videoland.
Exportbaby
De vierdelige dramaserie Exportbaby draait om de schimmige wereld van de internationale adoptie. In de serie volg je Hanna, Paul en hun dochter Zawadi, die zij hebben geadopteerd uit Uganda. Als Hanna op een dag een documentaire ziet over ‘child trafficking’, herkent ze het weeshuis in Uganda waar Zawadi vandaan komt. Het roept allerlei vragen bij haar op op over de adoptieprocedure toen. Hanna komt erachter dat ze niet precies weet hoe alles toen is verlopen. Zelfs haar eigen man heeft toen dingen voor haar verzwegen. Het is best wel een heftig verhaal over liefde, moederschap en een adoptietrauma. De serie laat goed zien dat er alleen verliezers zijn, dat het ingrijpend is en heel ingewikkeld. Gelukkig blijft de serie wel voldoende luchtig. Exportbaby is te zien op NPO Start.
Diepe gronden
In de misdaadserie Diepe gronden speelt Linda de Mol de hoofdrol. Zij speelt Anna, een gedragsdeskundige bij de Nationale Politie. Wanneer het lichaam van een meisje in natuurgebied de Weerribben wordt aangetroffen, wordt er een onderzoek gestart. Anne ontdekt een verband met een verdwenen meisje in een zaak van drie jaar eerder. Het verhaal en plot zit goed in elkaar. Ik vond het boeiend genoeg om naar te blijven kijken. Tot de laatste aflevering is het gissen wat er precies is gebeurd. Diepe gronden is te zien op Videoland.
Neem een kijkje bij alle kijktips voor films en series
Header: Pexels