Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Cultuur en Media / Reviews

Kijktips voor films en series – augustus 2023

netflix

Met al die streamingdiensten weet je toch gewoon niet meer wat je moet kijken? Stefani to the rescue, want ik heb weer wat toffe kijktips voor je op een rijtje gezet. Zo hoef je geen tijd te verspillen aan eindeloos zappen, maar kruip je meteen lekker op de bank. De kijktips van films en series uit deze blog kun je allemaal streamen via o.a. Netflix, Videoland, HBO, Disney+, Apple tv en/of Prime. 

Bird Box Barcelona

Bird Box Barcelona doet je wellicht denken aan de film Bird Box met Sandra Bullock in de hoofdrol. Maar Bird Box Barcelona betreft een geheel nieuwe verhaal over een vader en dochter die proberen te overleven in een dystrofisch Barcelona. Het uitgangspunt is dat er mysterieuze wezens zijn, die je niet in de ogen kunt kijken. Als je dit wel doet, dan pleeg je zelfmoord. Ja horror, maar niet doodeng en geen bloederige scènes. Samen met andere overleveren proberen vader en dochter de stad te ontsnappen. En dat is een race tegen de klok.

Op de een of andere manier ga ik goed op series waarin de wereld vergaat. Bird Box had indruk op mij gemaakt, vandaar dat ik ook deze Spaanstalige Bird Box Barcelona wilde kijken. Deze film boeide mij wel wat minder, maar het is best vermakelijk als je van een beetje horror en apocalyptische fictie houdt. Bird Box Barcelona is te zien op Netflix.

Invasion

Mijn man kijkt beduidend minder series dan ik. Voor mij is het echt een ontspanningsmoment voordat ik ga slapen (of toch stiekem een soort van verslaving?). Anyway, toch leuk om af en toe samen een serie te kijken, zoals Invasion op Apple tv. In deze serie wordt de bezocht door een buitenaardse soort die het voortbestaan van de mensheid bedreigt. Gebeurtenissen ontvouwen zich in realtime door de ogen van verschillende mensen over de hele wereld, terwijl ze worstelen om de chaos die om hen heen ontrafelt te begrijpen. Zo probeert Aneesha met een gevaarlijke roadtrip haar gezin in veiligheid te brengen en vecht soldaat Trevante in het Midden-Oosten opeens tegen een totaal andere vijand. Vanaf de eerste aflevering zat ik er meteen goed in. Ik wilde door blijven kijken en meer te weten komen over de personages en gebeurtenissen. Seizoen één bestaat uit tien afleveringen en het tweede seizoen is al aangekondigd.

Toten Frau

De verschillende streamingdiensten staan vol goede films en series. Soms maakt dat het juist lastig, omdat je gewoon door het bomen niet meer ziet welke serie je nu wilt zien. En uiteindelijk besteed je de hele avond aan het scrollen en heb je nog niets gezien. Ik help je een handje met de serie Toten Frau op Netflix. Blum, de eigenaresse van een uitvaartcentrum en moeder van twee kinderen, woont in een ogenschijnlijk rustig alpendorpje in Oostenrijk. Maar als ze ontdekt dat de plotselinge dood van haar man geen ongeluk was, gaat ze op zoek naar de dader. Zo komt ze achter de diepste en smerigste geheimen van haar kleine gemeenschap. Blum is uit op wraak. Deze zesdelige thrillerserie wil je verder blijven kijken, maar het is wel angstaanjagend en luguber.

Paradise

Wat als tijd geld is? De film Paradise speelt zich af in de nabije toekomst waarin men levensjaren kan verkopen, die anderen kunnen gebruiken om  te verjongen en zo hun eigen leven te verlengen. Die tijdsdonaties worden verkocht als absolute vrijheid. Door het verkopen van levensjaren kun je gevangenisstraffen afkopen of een tijdsdonatie inzetten als onderpand van je woning. Deze film zet je aan het denken over de waarde van menselijk leven en de grenzen van innovatie en kapitalisme. Wat zorgt voor een waardevoller leven, de lengte of de omvang?

In de film volg je Max, die voor een groot biotechnologiebedrijf werkt dat een oplossing heeft gevonden voor verouderen. Hij haalt veel voldoening uit z’n werk, totdat het zijn eigen vrouw overkomt. Om een enorme schuld in te lossen, moet zij 40 jaar van haar leven inleveren. Paradise is een soort sciencefiction film, maar voelt dichter bij wetenschap dan bij fictie. Te zien op Netflix.

Schlafende Hunde

Liever kijk ik Scandinavische misdaadthrillers, maar ik kreeg de Duitse miniserie Schlafende Hunde als kijktip van mijn moeder. In deze serie volg je een voormalige topagent en veelbelovende jonge aanklager die ieder hun eigen redenen hebben om een oude moordzaak te heropenen. De eerste drie afleveringen van deze serie vond ik heel langzaam. Pas in de vierde aflevering nam de spanning toe en hield de serie mij in een moordend tempo zijn greep. Schlafende Hunde heeft zes afleveringen en is te zien op Netflix.

Poisoned The Dirty Truth About Your Food

Poisoned The Truth About Your Food is een documentaire over de moderne voedselindustrie en de gevaren. Het focust vooral op Amerika en brengt één van de grootte voedselcrises in 1992 in beeld. Klanten van de fastfoodketen Jack in the Box liepen na een hap uit hun hamburgers de E. colibacterie op. Niet alleen werden honderden mensen ziek, maar er stierven ook vier kinderen. Nog jaarlijks sterven duizenden Amerikanen aan ziekteverwekkers uit voedsel. Een beetje schoolse documentaire, maar het heeft een belangrijke boodschap. Hoe veilig en gecontroleerd onze voedselketen ook lijkt: het gevaar schuilt in de supermarkt op elke groenteafdeling en in elke vrieskist. Poisoned The Dirty Truth About Your Food is te zien op Netflix.

Knokke off

Knokke off is dé Netflix-hit van het moment. De serie speelt zich af in Knokke, hét strandoord voor de welgestelde Belg. Daar vieren in de zomer een stel onuitstaanbare jongeren hun vakantie. De jongeren proberen een onvergetelijke zomervakantie te beleven, al gaat dat niet zonder slag of stoot. Wanneer ze de minder welgestelde Daan ontmoeten, wordt hun wereld al helemaal op scherp gezet. Hoewel de Knokke off rustig begint, volgt er al snel alcohol, seks en drugs. Als je eenmaal begint met kijken, wil je niet meer stoppen. Ik ben benieuwd of er een tweede seizoen komt. Knokke off is te zien op Netflix.

Lees hier al mijn kijktips voor films en series

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo