Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Cultuur en Media / Reviews

Kijktips voor films en series 2023 deel 4

Met al die streamingdiensten weet je toch gewoon niet meer wat je moet kijken? Stefani to the rescue, want ik heb weer wat toffe kijktips voor je op een rijtje gezet. Kruip lekker op de bank met een kop thee en maak je klaar voor een avondje bingen. De films en series uit deze blog kun je allemaal streamen via o.a. Netflix, Videoland, HBO en/of Prime. 

The Last of Us

Zullen we The Last of Us kijken? Mijn man was meteen heel nieuwsgierig naar de gameverfilming van de succesvolle PlayStation game. Een pandemie verwoest de wereld en de bikkelharde overlever Joel moet het jonge meisje Ellie door een gevaarlijk Amerika helpen. Ze zou de laatste hoop van de mensheid zijn. Volgens mijn man is dit één van de beste gameverfilmingen, maar de serie is ook heel toegankelijk voor mensen die de game niet kennen (zoals ik). Ik vond het een sterke serie en hoop op een vervolg. The Last of Us is te zien op HBO Max.

Outlast

Wie heeft de vaardigheden om te overleven in de wilde natuur van Alaska? In de survivalshow Outlast gaan16 deelnemers de strijd aan om de hoofdprijs van 1 miljoen dollar te winnen. Er zijn geen regels, behalve dat je moet samenwerken in een team. En dat levert al gauw gespannen situaties op, maar ook allianties en egoïstische beslissingen. Is moeder natuur de vijand of zijn het juist de deelnemers onderling? Als je deze serie bent gestart, wil je niet meer stoppen totdat je weet wie er met de hoofdprijs vandoor gaat. Expeditie Robinson is er niets bij. Outlast bestaat uit acht afleveringen op Netflix.

https://youtu.be/mQ4a-H5wvPM

Ontvoerd

Al een aantal jaren zetten John van den Heuvel en zijn team alles op alles om kinderen die slachtoffer zijn van internationale kinderontvoering te herenigen met de achtergebleven ouder in Nederland. Inmiddels staan er al een hoop seizoenen op Videoland. Elk seizoen lopen de spanningen weer hoog op tijdens de reis. Lukt het de observanten om de kinderen te lokaliseren zonder op te vallen? En vindt John een geschikt moment om de ouder met zijn of haar kind(eren) na jaren te herenigen? Lukt het überhaupt om de kinderen terug naar Nederland te halen?

Hockeyvaders

Het zijn de uitvinders van het bekakte milieu en ze praten in de kantine liever over aandelen dan over de Eredivisie: HockeyvadersDeze serie gaat over drie hockeyvaders in een midlifecrisis en bevat een boel drama: de vrouw van Wouter heeft hem verlaten voor een vrouw, de vader van Kasim ligt op sterven, en bij de hockeymeisjes en -jongens gieren de hormonen in het rond. Natuurlijk zijn de scenes een beetje aangedikt en moet ik denken aan Gooische Vrouwen. De serie speelt zich af in het bekakte milieu van de plaatselijke hockeyclub. In de eerste aflevering raakte ik een beetje de draad kwijt vanwege de verhaallijnen en personages. Ik moest een beetje inkomen, maar begon de serie steeds meer te waarderen. Vandaar dat deze serie toch een plekje krijgt in mijn kijktips. Hockeyvaders is te zien op Videoland.

Unseen

De Zuid-Afrikaanse thrillerserie Unseen vertelt het verhaal van de op het eerste oog onschuldige schoonmaakster Zenzi. Ze moet elke maand de eindjes aan elkaar knopen en worstelt om te overleven, niet alleen financieel maar ook fysiek. Haar man is net vrijgelaten uit de gevangenis, maar niet thuisgekomen. Wat volgt is dat de onopvallende schoonmaakster wanhopig op zoek gaat naar haar man terwijl een schimmige samenzwering de tragedies uit het verleden naar boven haalt en haar uiteindelijk tot moord drijft. De serie is Engelstalig gesproken en vanaf de eerste aflevering spannend. Unseen is te zien op Netflix.

Lees hier al mijn kijktips voor films en series

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo