Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Kijk- en zoekboek Op de bouwplaats

Op de bouwplaats is het altijd een drukte van jewelste. Er worden huizen en kantoren gebouwd, arbeiders maken een nieuwe brug en er wordt een tunnel gegraven. Zodra mijn jongens dit prachtige kijk- en zoekboek openen, weten ze niet waar ze eerst moeten kijken. Er is zoveel te zien op de bouwplaats. Het thema in de klas van mijn kleuters is ‘bouwen’ en dit boek spreekt dan ook helemaal tot hun verbeelding. Mijn jongens raken er niet over uitgepraat. Wat dat betreft, is dit boek een schot in de roos.

Kijken, zoeken en ontdekken

Nog voordat we het boek open hebben geslagen, wijzen mijn jongens al aan wat ze allemaal zien. ‘Kijk mama, dit is een grote hijskraan en daar heb ik mee gespeeld in de bouwhoek’. Op de bladzijde over het gereedschap willen mijn jongens allebei als eerste vertellen wat ze zien. We maken er een spelletje van en noemen er om beurten één. Daarnaast benoemen we de verschillen tussen het gereedschap. Mijn jongste zoon herkent papa’s gereedschapskoffer. ‘En weet je hoe dit heet mama? Dat is een waterpas. Zo kunnen de bouwers meten of ze recht bouwen.’ Hun enthousiasme spat er vanaf.

Gereedschap en machines

Er is zoveel te ontdekken in het Kijk- en zoekboek Op de bouwplaats. We doen zoekspelletjes waarbij de één iets noemt en de anderen het moeten zoeken. Vooral de bouwvakker die gestoord wordt op het toilet is favoriet. We zoeken verder naar de bouwvakker die zijn helm vergeten is of waar de kinderen zijn die de bouwplaats in de gaten houden. Mijn jongens vertellen mij haarfijn al hun kennis over de bouwplaats. Uiteraard willen ze het boek mee naar school om aan hun juf en klasgenootjes te laten zien. Dit kijk- en zoekboek is mooi vormgegeven met kleurrijke illustraties. Bovendien stimuleert dit kijk- en zoekboek de fantasie van mijn kinderen en is het ook nog eens hartstikke leerzaam. Je komt te weten welke mensen op de bouwplaats werken, welke gereedschap zij gebruiken en welke machines het zware werk doen. Kortom, het Kijk- en zoekboek Op de bouwplaats is leuk om samen met je kinderen te lezen en op elke plaat in dit superleuke zoekboek is veel te ontdekken.

Je koopt Kijk- en zoekboek Op de bouwplaats bij je lokale boekhandel of via Bol.com

Kijk bij Kids voor meer mooie kinderboeken, leuke hotspots en producten.

Kijk- en zoekboek Op de bouwplaats
Christina Braun
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044759556
april 2021

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo