Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Zo werkt het menselijk lichaam

Alles wat je wil weten over hoe je lichaam in elkaar zit

Mijn kleuters zijn nieuwsgierig en kunnen de oren van mijn hoofd vragen. Steeds vaker vragen mijn jongens hoe hun lichaam in elkaar zit. Het zijn boeiende vragen waar ik soms geen kant en klaar antwoord op heb. Voor kinderen is het menselijk lichaam een groot mysterie en ze kunnen er oneindig veel vragen over stellen. Het boek ‘Zo werkt het menselijk lichaam‘ geeft een duidelijk beeld van hoe we er vanbinnen uitzien, waarvoor onze organen dienen en hoe ze werken.

‘Mama, waarom heeft bloed een rode kleur?’ ‘Waar gaat het voedsel naar toe wat we eten?’ ‘Sophie heeft haar arm gebroken, hoe kan dat mama?’

Alles wat je wil weten

Op een leuke en serieuze manier kun je aan de hand van dit boek met je kinderen de fascinerende wereld van het menselijk lichaam ontdekken. Alles komt aan bod: het skelet, de spieren, de organen, de huid, de zintuigen, de ademhaling, de spijsvertering en de voortplanting. Zo leren kinderen op jonge leeftijd hoe belangrijk het is om zorg te dragen voor je lichaam.

Mijn oudste kleuter is aan het wisselen en dolblij met zijn twee ‘grote mensen tanden’. Hij wil hier alles over weten. In dit boek lezen we alles over onze tanden. We leren over de verschillende soorten tanden, over de binnenkant van een tand, wanneer je melktanden doorkomen en wanneer je definitieve tanden de melktanden wegjagen. Natuurlijk lezen we ook waarom het zo belangrijk is om je tanden goed te poetsen. Mijn kinderen weten waarom tandenpoetsen zo belangrijk is en daarom hebben we hier nooit strijd over. Deze kennis en reden is op jonge leeftijd al ontzettend belangrijk. Het is namelijk een eerste stap naar een gezond gebit voor de rest van hun leven.

Zo werkt het

Zo werkt het menselijk lichaam heeft een groot formaat met begrijpelijke teksten. Het boek bevat ook veel tekeningen, grappige illustraties ter verduidelijking van de tekst en leuke wist-je-datjes. De illustraties en weetjes verduidelijken de tekst. Vooral de dwarsdoorsnedes van botten vinden mijn jongens erg interessant. Bij ieder thema zijn er een aantal leuke opdrachten te vinden, zoals je kind blinddoeken en verschillende geuren laten ruiken of je eigen huid bekijken met een vergrootglas.

Zo werkt het menselijk lichaam is bedoeld voor kinderen vanaf acht jaar, maar de vele illustraties maakt het boek ook interessant voor jongere kinderen met interesse in het menselijk lichaam. Zo bekijken we de illustraties en praten we over wat we zien. De moeilijke woorden in het boek buig ik om naar begrijpelijke kleutertaal. Het boek biedt in ieder geval een mooi aanknopingspunt om het gesprek aan te gaan over het menselijk lichaam.

Bestel ‘Zo werkt het menselijk lichaam’ direct bij Bol.com

Ben je benieuwd naar andere kinderboeken? Neem een kijkje bij Kids. Ben je benieuwd waar ik mij dagelijks mee bezig houd? Volg je me al op Instagram? In de ‘highlights’ geef ik je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels).

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo