Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Bijzondere plekjes / Er op Uit / Kids / Reviews

Kerststal Sint Jan in Den Bosch

In een enorme kerststal staan tijdens kerstmis? Dat kan rond kerst in de kerststal Sint Jan in Den Bosch, waar het verhaal rond kerstmis wordt uitgebeeld. Al van kinds af aan neem ik traditiegetrouw iedere decembermaand een kijkje. Het kerstverhaal is ieder jaar hetzelfde, maar het wordt ieder jaar vanuit een nieuw thema verteld. Dit jaar staat de kerststal in het teken van het 800-jarig bestaan van de kathedraal.

Kerstsfeer op de Parade

Onze kersttradities zorgen ervoor dat we zo van kerst houden. In mijn familie is een bezoek aan de Kerststal Sint Jan één van de gewoontes die ieder jaar terugkomt. In de Sint Jan heb ik afscheid genomen van mijn oma. Een bezoek aan de kathedraal roept altijd weer herinneringen op. Maar we vieren het leven en natuurlijk kunnen we niet in Den Bosch zijn zonder te smullen van een heerlijke Bossche bol. We parkeren onze auto in de parkeergarage Sint Jan en vanaf daar ben je met een paar minuten lopen midden in het centrum van Den Bosch. We verzamelen in ‘de gezelligste huiskamer van Den Bosch, oftewel het Café Hart van Brabant, aan de Parade voor koffie en een bol.

Voor de Covid epidemie vond op de Parade het Bosch Winterparadijs plaats met een ijsbaan, draaimolen en gezellige kraampjes. Maar helaas gaat dat feest dit jaar niet door. Wel is er een radioactie voor een goed doel met een grote kerstboom, draaimolen en poffertjeskraam. Ook kun je er marshmellows roosteren en oliebollen kopen. Het is leuk gedaan en brengt toch net wat meer sfeer.

Overal waar je kijkt, is wat te zien

Je hoeft niet gelovig te zijn om de kerststal te bezoeken. Ook als je niet gelovig bent, is het bijzonder om de kerststal in de Sint Jan te bezoeken. Het lijkt wel of de kerststal ieder jaar groter en spectaculairder wordt. Het doet mij een beetje denken aan de Fata Morgana in de Efteling. Overal waar je kijkt, is wat te zien. Vooral de opgezette dieren maken indruk op mijn jongens. Lang duurt een bezoekje aan de kerststal overigens niet. Met een klein kwartiertje hebben de jongens het wel gezien. We sluiten ons bezoek af met een heerlijke lunch in Grand Café Silva Ducis, ook aan de Parade. Het is maar goed dat we hebben gereserveerd, want het is al gezellig druk geworden in het centrum. De Sint Jan staat midden in de eeuwenoude binnenstad van Den Bosch waar je ook de leukste winkels vindt. Je kunt je bezoek aan de kerststal dus goed combineren met een dagje shoppen. Kom en beleef het ook!

De kerststal Sint Jan is van 11 december tot en met 5 februari 2023 dagelijks te bezoeken.
Tickets voor een bezoek aan de kerststal kun je online bestellen.

Lees hier wat er nog meer te doen is in Brabant

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo