Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

In 10 stappen naar mentale rust

in 10 stappen naar mentale rust

Wist je dat veel mensen dagelijks anxiety en stress ervaren? De stap naar therapie kan groot lijken, en niet iedereen heeft het nodig. Of je nu iets doormaakt en ondersteuning nodig hebt om je weer jezelf te voelen, of al langere tijd met angstige gedachten kampt, Dr. Kirren Schnack is hier om jou te vertellen dat je angst en stress niet blijvend is. De gids ‘In 10 stappen naar mentale rust‘ staat bomvol praktische oefeningen, technieken en adviezen om met angstige gedachten, stress, onzekerheid en traumatische ervaringen om te gaan.

Jij kunt jezelf helpen

Ik geloof dat iedereen in verschillende levensfases vatbaar is voor het ontwikkelen van angst en spanning. Voor mij speelde onzekerheid altijd al een rol, maar toen ik voor het eerst ouder werd kon ik niet goed omgaan met de eisen en onzekerheden die horen bij het opvoeden van een kind. Ik ben niet de enige met dergelijke gevoelens. Op het moment dat dit boek is geschreven hebben meer dan 284 miljoen mensen wereldwijd last van angsten. Helaas heeft niet iedereen toegang tot de geestelijke gezondheidszorg en meen ik dat het belangrijk is om (alvast) zelf met je klachten aan de slag te gaan.

Je beter voelen begint nu

In het boek ‘In 10 stappen naar mentale rust‘ neemt Dr. Kirren Schnack je aan de hand mee langs tien essentiële onderdelen die je helpen grip te krijgen op je angst. Je leert strategieën om hier op de best mogelijke manier mee om te gaan. Om het meeste uit dit boek te halen, kun je het beste kiezen voor een open en flexibele aanpak. Probeer elk hoofdstuk door te lezen voordat je naar de volgende gaat. Aan bod komen onder andere de oorsprong van je angst- en stressklachten, acceptatie, strategieën om hiermee om te gaan.

Veerkracht tegen onzekerheid opbouwen

Persoonlijk vond ik hoofdstuk 7 interessant over onzekerheid. Deze emotie houdt nauw verband met angst. Als je snel onzeker wordt, is de kans groter dat je een hoge mate van stress ervaart. Ik weet van mijzelf dat ik niet zo goed ben in het verdragen van onzekerheid, het overweldigt mij soms. Dit boek heeft mij geholpen om dit te aanvaarden. Het lezen van dit hoofstuk voelde alsof ik een helpend gesprek met mijn therapeute had. Het lezen van met name hoofdstuk 7 heeft mij geholpen om mezelf beter te voelen. En ik hoop dat het lezen van dit boek ook voor jou mentale rust biedt.

In 10 stappen naar mentale rust | Dr. Kirren Schnack | Spectrum | 9789000392834 

Meer boeken over persoonlijke groei

Complexe emoties
Brain Energy
Gemaakt om te bewegen

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo