Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Gemaakt om te bewegen

Gemaakt om te bewegen boek

Hoewel ik best weet wat ik moet doen om mij fit te voelen, laat ik mij graag inspireren. Gemaakt om te bewegen is een boek waarmee je je lichaam kunt voorbereiden op wat er komen gaat. Of het nu gaat om veroudering, blessures of gewoon de klachten en pijntjes die al snel komen kijken bij het leven in onze huidige maatschappij. Je kunt het zien als een handboek vol praktische tips en toepassingen die je bewust maken van de invloed van beweging op je gezondheid.

Een zo optimaal mogelijke bewegingsvrijheid

De afgelopen periode heb ik al veel geleerd over fitter worden, maar ik ben nog lang niet uitgeleerd en lees graag meer over gezond, bestendig en actief blijven. Na een voorwoord van Olga Commandeur (misschien wel bekend als Nederland in Beweging presentatrice) lees ik over de opzet van Gemaakt om te bewegen. De opzet van dit boek is simpel: 10 testen en 10 fysieke toepassingen = 10 manieren om je lichaam beter te laten functioneren. Het gaat hier niet over trainen. De schrijvers bevelen wel aan om regelmatig te trainen, maar dit boek gaat over mobiliteit. Trainen is iets dat je daarnaast kunt doen.

Meer inzicht in jezelf

Kun je op alle benodigde manieren bewegen? Hoe goed eet je nu echt? Weet je zeker dat je genoeg slaap krijgt? Gemaakt om te bewegen vergroot het inzicht in jezelf. Waarbij de focus op het lichaam ligt, maar ook de geest komt aan bod. De focus ligt op het lichaam, maar ook de geest komt aan bod. Alles is makkelijk uitvoerbaar. Je hoeft niet naar de sportschool en je kunt het op allerlei verschillende manieren doen. De 10 vitale functies komen uitgebreid aan bod. Niet alleen lees je over de fysieke toepassing, maar ook de voorbereiding en de uitvoering wordt ondersteund met heldere illustraties.

Persoonlijk vond ik het hoofdstuk ‘Eet alsof je het eeuwige leven hebt’ bijzonder interessant, aangezien ik de laatste tijd focus op krachttraining. Je dagelijkse inname van voedingsstoffen heeft zijn weerslag op alle componenten die je in staat stellen te bewegen. En eiwit speelt een beslissende rol bij de opbouw en het onderhoud van spierweefsel. Super interessant, er werd goed ingezoomd op het belang van eiwitten in relatie tot beweging.

Een pleidooi om te bewegen

Gemaakt om te bewegen is een pleidooi om te bewegen. Het boek is doordrenkt van de passie van de schrijvers voor een gezonde manier van leven. Het enthousiasme is aanstekelijk. Of je nu een topsporter of bankzitter bent, ik denk dat dit boek ieders begrip van beweging en lichaamshouding in relatie tot gezondheid en bewegingsgemak vergroot.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo