Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Cultuur en Media / Reviews

Human Playground

Sport is een van de belangrijkste bezigheden van de mensheid, maar waar ligt eigenlijk de oorsprong? De Netflix documentaire Human Playground heeft dit onderzocht en in beeld gebracht. Zo hebben we de afgelopen 300.000 jaar misschien wel miljoenen spelletjes verzonnen. Wij mensen spelen al sinds het begin van ons bestaan, maar hebben we onszelf ooit de vraag gesteld waarom we de neiging hebben om individueel of in teamverband te rennen, springen, surfen, worstelen, duiken of achter een bewegende bal aan te jagen? Waar komt die drang om te spelen vandaan?

Een strijd op leven en dood

Historisch gezien is sport een vorm van amusement, viering en eer geweest. Maar sport is ook gebruikt om conflicten binnen gemeenschappen op te lossen. Het is een belangrijk verbindend element dat mensen met elkaar verbindt ongeacht sociale achtergrond, ras, geslacht of geloof. Human Playground laat in prachtige beelden zien waarom we moeten spelen en de vele manieren waarop we dat doen.

We spelen voor ons plezier, om ons te verbeteren of om onszelf uit te dagen. Maar sport begon niet altijd onschuldig… Sport is geboren als een strijd op leven en dood. Ga er echt even voor zitten, want Human Playground komt ongetwijfeld keihard binnen. Ik kreeg in ieder geval kippenvel van deze prachtige reis naar de oorsprong van sport met volop indrukwekkende, maar ook schokkende, beelden.

Grenzen verleggen

In zes afleveringen werpt Human Playground een blik op de meest indrukwekkende speelvelden ter wereld. Ik heb mijn ogen uitgekeken hoe ver mensen bereid zijn te gaan als het aankomt op het spelen van het spel. Je ziet mensen die mentaal en fysiek tot het uiterste gaan tijdens een woestijnmarathon, een stierengevecht, een zware wielerwedstrijd en ijszwemmen. Jonge mannen in Madagaskar die worstelen met een zeboe om volwassen te worden, terwijl jongens elders proberen kungfu, sumoworstelen en rendierracen onder de knie te krijgen. Je ziet levensgevaarlijk bergbeklimmen en nog veel meer. Human Playground gaat niet alleen over sport, het gaat over wat ons mens maakt.

Bekijk hier al mijn tips voor de must see films en series

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo