Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Leefstijl

Gezond leven is maatwerk

We leven langer dan ooit, maar de kwaliteit van ons leven wordt minder. Wat heb je er dan eigenlijk aan? Gezondheid is ons grootste rijkdom, maar die waarde wordt wereldwijd onderschat. Zo is meer dan de helft van de Nederlanders te zwaar met alle nare gevolgen van dien. We komen pas in actie als we ziek zijn en het dus eigenlijk al ’te laat’ is. We eten niet alleen teveel ongezonde voeding, we komen te weinig in beweging, de kwaliteit van onze slaap is slecht en ervaren veel stress.

Een gezond leven is voor iedereen anders

Het besef dat een gezonde leefstijl belangrijk is, wordt steeds meer algemeen bekend. Maar wordt daar eigenlijk mee bedoeld? Een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat je als persoon goed in je vel komt te zitten, zowel geestelijk als lichamelijk, en kan zelfs (chronische) ziektes helpen voorkomen. Een gezonde leefstijl bestaat niet alleen uit goed eten en bewegen. Ook een goede balans tussen werk, ontspanning en nachtrust is essentieel. Ook je sociale contacten en leefomgeving spelen een rol. Een gezonde leefstijl heeft dus enorm veel aspecten.

Waarom is het zo moeilijk om je huidige leefpatroon te veranderen? Wat mij betreft begint een gezonde leefstijl met bewustwording. Als je je namelijk bewust bent waar je het voor doet, dan is het makkelijk om in actie te komen. Het gaat wat mij betreft om een combinatie van bewustwording, mindset én toch ook een kwestie van doen. Het is niet makkelijk om je leefstijl te veranderen. Je moet sterk in je schoenen staan om alle verleidingen te kunnen weerstaan. Bovendien heb je je huidige manier van leven (hoogstwaarschijnlijk) niet in een paar weken gecreëerd. Misschien heb je zelfs ongezonde gewoonten van kinds af aan. Je kunt dan ook niet van jezelf verwachten dat je in een paar weken je leefstijl compleet en blijvend verbetert.

Je leefstijl veranderen is een ontdekkingsreis

Wat voor de één werkt, hoeft niet per sé voor de ander te werken. Je begint een reis op zoek naar een leefstijl die bij je past en wat je de rest van je leven kunt volhouden. Forceren helpt niet, dat houd je niet vol. Ik probeer zoveel mogelijk uit om te zien wat bij me past en waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

Gezond leven is een levenslange zoektocht. Er zullen altijd nieuwe uitdagingen, mogelijkheden, keuzes en verleidingen op je pad komen. Mijn advies is om je niet te richten op alle aspecten van een gezonde leefstijl tegelijk, want dat kan nogal overweldigend zijn. Waar ligt je interesse? Is dat bij sport of juist voeding? Begin daarmee en bedenk waar voor jou winst te behalen is.

Lees meer over leefstijl

Foto: @byaimeemooiman

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo