Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl

Social media detox

social media detox

Wanneer ben jij voor het laatst offline geweest? Om heel eerlijk te zijn, staat mijn telefoon van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat aan. Berichtjes komen gedurende de hele dag binnen en ik scrol regelmatig door mijn socials of werp een blik op mijn blog. Zijn we tegenwoordig niet allemaal verslaafd aan onze telefoon? We nemen ‘m overal mee naar toe en voor je het weet, ben je alweer uren nutteloze informatie aan het opdoen. En eerlijk, dat kan best uitputtend zijn.

Social media is in interessant platform. Het heeft me in staat gesteld om vriendschappen te maken die ik anders nooit had gehad. Hier krijg ik energie van en het inspireert me. Ik heb dan ook niet het gevoel alsof ik word geleefd door social media, maar het houdt me wel veel bezig. Mijn uit de hand gelopen hobby is uitgegroeid tot een succesvol bedrijf waar ik super trots op ben. Maar de keerzijde is, dat ik altijd bezig ben. Uit gewoonte grijp ik continu naar mijn telefoon waardoor ik me begin te realiseren dat het tijd is voor een pauze. De zomervakantie is voor mij een uitstekend moment voor een social media detox.

Een stapje terug

Mijn collega’s weten dat ik vrij ben en opdrachten voor mijn Instagram en blog heb ik even op een laag pitje gezet. Met een social media detox bedoel ik niet van alles naar niets. Wel ga ik ga proberen om mijn telefoon wat minder in de gaten te houden. Om bijvoorbeeld niet elk halfuur mijn mailbox te checken. Ik hoop hierdoor beter te kunnen ontspannen. Met een social media detox, of eigenlijk pauze, doe ik even een stapje terug om te evalueren wat ik écht wil. Door me bewust op mezelf te focussen hoop ik de dingen in mijn leven te prioriteren.

Neem een kijkje op mijn Instagrampagina

Detox; mij niet bellen

Ik heb altijd open en eerlijk mijn zoektocht willen delen. Het is geen perfect verhaal, ookal blijf ik hier, tegen beter weten in, toch naar streven. Ik worstel hiermee. Ik leg mezelf een bepaalde druk op om alles wat ik doe goed te doen. En daarbij heb ik het gevoel dat het altijd beter kan. Dat goed eigenlijk nooit goed genoeg is. Die druk kan behoorlijk oplopen. Gelukkig ben ik me hiervan bewust. Dat is al een stap in de goede richting. Als je weet wat er scheelt, dan kun je in actie komen.

Voor mij begint dat met een pauze van social media tijdens een vakantie met mijn gezin in het buitenland. Ik weet nog niet precies hoe ik invulling ga geven aan mijn social media detox. Maar de pauze las ik heel bewust in om mij even op mezelf te focussen en opnieuw prioriteiten te stellen. Op vakantie schakel ik mijn meldingen uit en leg ik mijn telefoon vaker weg. Ook heb ik besloten om na mijn vakantie op zoek te gaan naar een coach om in een fijne flow te komen en te voorkomen dat ik vastloop

Lees ook: Tips voor beter slapen

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo