Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Het no-nonsense meditatie oefenboek

Meditatiemomenten voor een betere en fysieke gezondheid

Het is niet makkelijk in ons drukke leven tijd vrij te maken voor onszelf. Hoe vind je een goede balans tussen je werk, kinderen, relatie, vrienden en hobby’s en kom je ook nog tot rust en tot jezelf? Meditatie kan je hierbij helpen. Het no-nonsense meditatie oefenboek staat vol oefeningen voor iedereen en overal.

1001 vormen van meditatie

‘Meditatie is zweverig en vaag, moeilijk en écht niets voor mij.’ Als ik aan meditatie dacht, dan zag ik mezelf zitten op een kussen in de kleermakerszit in wierrooklucht. Ik had me grandioos vergist, want meditatie kan overal en altijd. Meditatie is geen competitiesport, maar een rustmoment voor jezelf. Het hoeft niet snel of perfect te gaan en je kunt je eigen favoriete manier onderzoeken. Persoonlijk vind ik wandelen een fijn meditatiemoment. Het is simpel en toegankelijk.

Oefeningen voor iedereen en overal

Het no-nonsense meditatie oefenboek zie ik als een uitnodiging om verschillende vormen van meditatie uit te proberen en dingen eens anders te bekijken. Dit boek staat vol meditatie oefeningen die je overal kunt doen: onder de douche, tijdens het tandenpoetsen of op weg naar je werk. Denk hierbij aan stilte momenten, ademhaling, wandel- en hardloopmeditatie en nog veel meer. De niet dwingende, maar eenvoudige no-nonsense schrijfstijl spreekt me aan in dit boek. De oefeningen zijn helder en duidelijk beschreven, toegankelijk en ook praktisch toepasbaar. Het is geen allesomvattende meditatie-encyclopedie, maar een bundeling van fijne en nuttige meditatie oefeningen. Je hoeft ook echt niet alle oefeningen uit het boek te doen, maar je kiest gewoon een oefening die je aanspreekt. In Het no-nonsense mediatie oefenboek ontdek je misschien wel nieuwe vaardigheden en manieren om met dingen om te gaan.

Bestel Het no-nonsense meditatie oefenboek eenvoudig bij Bol.com

Het no-nonsense meditatie oefenboek
Dr. Steven Laureys
Kosmos Uitgevers
ISBN 9789021590394 
€ 15,99
maart 2022

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo