Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Het mysterie van het steenhouwertje

Het mysterie van het steenhouwertje is een indrukwekkend prentenboek over een wervelende achtervolging in een kathedraal vol mysterieuze dieren en wezens. Het is een spannend avontuur in een geheimzinnig labyrint van kapellen, trappen, torens en koepels. De vader van Markus werkt aan de restauratie van de KoepelKathedraal. Markus mag een dagje mee en hij krijgt de opdracht om de beitel terug te brengen naar de steenhouwer.

Het verhaal

Marcus gaat naar de steenhouwer, die helemaal op het dak van de grote Koepel Kathedraal aan het werk is. Markus noemt zich Superhavik, een held met scherpe ogen die met dieren kan praten. Maar onderweg naar de steenhouwer wordt er iets heel kostbaars gestolen…en Superhavik gaat erachteraan! Een thema die mijn jongens enorm aanspreekt. Ze popelen om samen met Markus op onderzoek uit te gaan en de dief te vinden. Op de prachtige prenten speuren ze naar de dief.

Lees ook: Spuit Elf wordt brandweerolifant

Monsterlijk mooi

De Koepel Kathedraal is niet verzonnen, maar staat in Haarlem en is één van de belangrijkste kathedralen van de 19e eeuw. Andere bekende kathedralen die gebouwd zijn in deze periode zijn de Sagrada Familia en de Sacré Coeur. De prachtige prenten in dit boek kun je in het echt bekijken tijdens een bezoek van de Koepel Kathedraal. Speciaal voor kinderen is er een tentoonstelling: De wezens van de Kathedraal. Op het dak van de kathedraal staan de fabeldieren die de wacht houden over de stad. Tijdens de tentoonstelling maak je een spannende ontdekkingstocht door de kathedraal waarbij je over het dak gaat en hoge torens beklimt.

Opa en oma vinden het leuk om uit dit boek voor te lezen aan mijn jongens, omdat ze de prenten herkennen van hun bezoek aan de Koepel Kathedraal. In het boek staan ook veel weetjes en feitjes die voor alle leeftijden interessant zijn. De prenten zijn fantastisch getekend door Thé Tjong Khing, met ontzettend veel leuke kleine details. Er is veel te zien op de prenten en de jongens stellen veel vragen over wat ze zien. We doen zoekspelletjes en noemen alle soorten gereedschap op die we zien. Het mysterie van het steenhouwertje is een spannend verhaal voor kinderen in de leeftijd van vier tot negen jaar, maar ik denk dat alle leeftijden het boek leuk vinden.

Worden wat je wil

Van 6 tot 17 oktober 2021 is het weer Kinderboekenweek! In het boek komen allerlei beroepen voor: een architect, goudsmit, loodgieter en timmerman. Het mysterie van het steenhouwertje sluit dan ook goed aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later! En voor sommige beroepen hoe je niet eens te wachten tot je volwassen bent,

Koop Het mysterie van het steenhouwertje bij je lokale boekhandel of via de webshop van Kinderboeken.nl

Het mysterie van het steenhouwertje
Thé Tjong-Khing
Leopold
ISBN 9789025881580
augustus 2021

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo