Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fashion / Persoonlijk

Zelfverzekerd shoppen in Oisterwijk

Een fashionista ben ik niet. Ik ga liever een dagje de natuur in dan naar de stad om te winkelen. Maar dat betekent niet dat ik er niet leuk uit wil zien. Shoppen doe ik het liefst voor mijn kinderen, maar voor mezelf winkelen vond ik te confronterend. Zelfs de grootste maten van het rek zaten niet goed. Vreselijk om elke keer geconfronteerd te worden met mijn lichaam. Ik hield niet van mijn spiegelbeeld en met dat vreselijke licht in het te kleine pashokje leek ik nog dikker. Ik zie mezelf nog staan met te kleine broeken tot aan mijn knieën en tranen in mijn ogen. De moed zakte mij in de schoenen en shoppen werd een must, alleen als het broodnodig was. En het liefst koos ik voor zwart, dat kleedt ten minste af.

Als ik al ging winkelen, dan deed ik dat het liefst met mijn moeder. Naast dat we er een gezellig dagje uit van maakten, kent ze me als geen ander en weet het beste wat bij mij past. Als ik het niet meer zag zitten om me voor de zoveelste keer in een pashokje te wurmen, wist zij me op te beuren. ‘Stef, we vinden echt wel iets dat je goed past, mooi staat en waar je vervolgens heel lang plezier van hebt.’

De parel in het groen

Dit weekend ging ik sinds lange tijd weer een dagje winkelen met mijn ouders in Oisterwijk. Een unicum, noemde mijn moeder het. We hebben alle kleding- en schoenenwinkels bezocht. Het historische centrum van Oisterwijk heeft een uniek en gevarieerd winkelaanbod. Je vindt er veel leuke boetiekjes, modespeciaalzaken, bijzondere cadeauwinkels en delicatessenzaken. Ik had niet zo’n groot en exclusief aanbod verwacht in zo’n klein stadje, waar je nog dat authentieke Brabantse gevoel ervaart. Tussendoor genieten we van een drankje op één van de vele terrassen en ’s avonds sluiten we onze dag af bij een heerlijk Italiaans restaurantje net buiten het centrum. In augustus 2020 werd Oisterwijk bekroond tot één de allermooiste dorpen van Nederland! De jury roemde de typisch Brabantse en bourgondische sfeer én jaloersmakende ligging in de bossen.

Ik kijk terug op een gezellige en geslaagde shopdag. Negatieve gedachten heb ik geen kans gegeven en een slecht passende broek mijn humeur en mijn idee over mijn lichaam niet laten beïnvloeden. Ik heb niet naar maten gekeken, maar naar de pasvorm. Een slechte pasbeurt raakt me niet meer. Ik ben zoveel meer dan een kledingmaat of een bepaalde look. Hou van jezelf zoals je vandaag en morgen bent, geef jezelf complimentjes en laat cellulitis en vetrolletjes voor wat ze zijn. Hoe je naar jezelf kijkt, is bepalend voor hoe je in het leven staat. Je mooi en zelfverzekerd voelen, lukt niet door alleen aandacht aan je buitenkant te schenken. Hoe fijn en gezellig onze shopdag ook was, de volgende keer combineer ik een bezoek aan Oisterwijk met een wandeling door de Oisterwijkse Bossen en Vennen.

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo