Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Activiteiten / Bijzondere plekjes / Er op Uit / Kids / Reviews / Sport / Wintersport

Skipiste Nieuwegein

Bovenaan de beginnerspiste staat mijn zoon enthousiast naar me te zwaaien. Voor iedereen die kennis wil maken met skiën en snowboarden, organiseert Skipiste Nieuwegein één keer per jaar Open Dagen. Tijdens de Open Dagen kun je een proefles volgen voor maar 8 euro inclusief materiaal. Mijn oudste zoon heeft één keer op de ski’s gestaan tijdens een wintersportvakantie twee jaar gelden, maar kan zich dat nauwelijks herinneren. De Open Dag is een ideale gelegenheid om het gevoel op de ski’s te ervaren.

Het is hier fantastisch

Skipiste Nieuwegein is een outdoor kunstskibaan gelegen in het recreatiegebied de Nedereindse Plas, in het midden van Nederland. Het is een professionele skischool waar het bijna het hele jaar mogelijk is om ski- en snowboardles te volgen. Overigens kun je hier ook met een band van de berg naar beneden glijden. Je gaat met een lift naar boven inclusief band, eenmaal boven ga je in de band zitten en word je via een baan naar beneden gegleden. Leuk om te onthouden voor een kinderfeestje.

Waarom ben ik hier niet eerder geweest? vroeg ik mezelf af bij een blik op de pistes. Skipiste Nieuwegein biedt meer dan 8000m2 aan ski- en snowboardvermaak. Er zijn maar liefst vier gevarieerde afdalingen, van blauw tot zwart, een kinder-oefenbaan, een funpark, een winkel en een restaurant met uitzicht op de piste en een terras in de zon.

In de skiklas

Na de inschrijving mochten we zelf op zoek naar de juiste maat skischoenen. Met de ski’s worden we geholpen door vriendelijke jongelui. Ondanks het prachtige weer is het verstandig om kleding met lange mouwen en pijpen te dragen. De borstelbaan kan pijnlijk zijn als je valt. Handschoenen zijn verplicht, maar tot mijn verbazing een helm niet. We verzamelen buiten op het terras met uitzicht op de kinder-oefenbaan. De jongens zijn ingedeeld in groepjes op leeftijd en ervaring.

Wat krijgen de jongens op een leuke manier les! Spelenderwijs is het een eerste kennismaking met de lange latten. Even een stukje lopen met één ski, rondjes draaien en de berg op klunen. Daarna meteen in de juiste houding met de handen op de knieën en met de lopende band omhoog en naar beneden glijden. Wat leren ze toch veel in zo’n korte tijd. Plezier, persoonlijke aandacht en veiligheid staan voorop, dat is wel duidelijk. De skijuffen en -meesters zijn super vriendelijk, geduldig en behulpzaam. Hun aandacht over de kindjes verdelen ze goed.

Ondertussen zit ik in het zonnetje op het terras van restaurant ‘Bij de piste’ te genieten van mijn jongens die van de berg af glijden. Zo bijzonder om te zien hoe snel ze leren, nieuwe dingen oppakken en zonder angst van de oefenbaan af gaan. Door leuke oefeningen raken de kinderen snel vertrouwd op de latten. ‘Mama, ik wil niet meer op zwemmen, maar op skiën’, zegt mijn zoon. Ik vind het geweldig dat de jongens zo enthousiast zijn over skiën. Helaas hebben we (nog) geen wintersportvakantie in het vooruitzicht en is het best een dure hobby. Maar ik ga zeker nadenken over een skicursus voor mijn jongens, want ook al hebben we geen skivakantie in het vooruitzicht: jong geleerd is oud gedaan!

Lees ook de blog ‘Jong geleerd is oud gedaan’ waarin ik mijn liefde voor wintersport deel.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo