Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Deze Kinderboekenweek is Gi-ga-groen

Lekker met mijn kinderen het bos in, schelpen en krabbetjes zoeken op het strand of plantjes in de tuin zetten. Vaak is de natuur een bron van inspiratie voor kinderboeken. Het thema van de Kinderboekenweek 2022 is Gi-ga-groen. Dit jaar staan er kinderboeken over dieren en de natuur in de spotlights. Een perfecte tijd om extra bezig te zijn met boeken én met alles wat de natuur te bieden heeft. Gi-ga-groen is een mooi breed thema over een actueel onderwerp. Je hebt boeken over buiten, over avonturen en ontdekkingstochten, over diersporen zoeken in het bos, over boomhutten bouwen, vogelspotten. Maar ook boeken over bedreigde diersoorten, het klimaat, milieu en ga zo maar even door.

Het geheim van een groene straat

Op Kinderboeken.nl vind je veel leuke thematips over dieren en de natuur. Eén van de tips over de natuur is het boek ‘Het geheim van een groene straat’. Het boek is geschikt om voor te lezen in groep 1/2 en zelf te lezen voor kinderen in groep 3/4. Het verhaal gaat over de natuur in de stad. Natuur dichtbij huis dus. Sam en Lin hebben geen plek om te spelen. Er rijdt te veel verkeer door de straat. En dan lijkt de natuur ook nog in de war. Waarom bloeien er tulpen in de herfst?

Sam en Lin begrijpen er niets van. Als ze het geheim ontdekken, bedenken ze een plan. De straat moet een bos worden. Een bos zonder auto’s. Zo ontstaat het geheim van de groene straat. Een laagdrempelig en optimistisch verhaal voor beginnende lezers vanaf AVI E3. Het boek is geschreven door Rian Visser. De tekst wordt vergezeld door grote, vrolijke tekeningen in kleur van Hélène Jorna.

Koop Het geheim van een groene straat bij je lokale boekhandel of via Bol.com

Perron papegaaien & krekelcriminelen

Nog zo’n leuk boek in het thema Gi-ga-groen is het boek Perronpapegaaien en krekelcriminelen. In dit boek neemt bioloog Auke-Florian Hiemstra je mee op een safari in de stad. Want daar is veel meer natuur te vinden dan je denkt! Zo ontmoet je spreeuwen die treinen laten vertrekken, vossen die op junkfood leven, een meeuw die boodschappen doet, en nog veel meer. En wist je dat sommige planten en dieren zich zo goed hebben aangepast aan het leven in de stad, dat ze zelfs geëvolueerd zijn? Dit boek staat bomvol grappige en verrassende verhalen, weetjes en tips. Het is een perfecte handleiding voor een spannende natuursafari in jouw eigen stad. Ik ben fan!

Koop Perron papegaaien & krekelcriminelen bij je lokale boekhandel of via Bol.com

Wildzoekers in het bos

Ga jij graag naar buiten om op avontuur te gaan en van alles te ontdekken in en over de natuur? Dan ben jij een Wildzoeker en is dit boek voor jou. Met het boek ‘Wildzoekers in het bos’ kun je je uitleven met meer dan honderdzestig activiteiten. Leer vogels, planten en dieren herkennen, maak een katapult, voel regenwormen, doe een boom na en nog veel meer!

Koop Wildzoekers in het bos bij je lokale boekhandel of via Bol.com

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo