Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Leverontgifting

leverontgifting

Miljoenen Nederlanders waaronder zelfs kinderen hebben te veel vet op hun lever. De gevolgen liegen er niet om. De gezondheid van je lever heeft invloed op elk onderdeel van je lichaam. Je lever is namelijk je grootste orgaan in je lichaam en een essentieel onderdeel van je spijsverteringssysteem. Het praktische handboek Leverontgifting bevat een compleet programma om je lever te zuiveren waarmee je zelfstandig kunt werken aan je gezondheid.

Het grootste orgaan in je lichaam

Je vindt in het boek Leverontgifting een duidelijke beschrijving van wat de lever doet en de schade die je kunt ondervinden als je lever niet zo gezond is als dat hij zou moeten zijn. Direct daarna volgt het programma en de informatie die je nodig hebt om je eigen ‘zuiveringsstation’ weer schoon te krijgen. Pas daarna volgt meer gedetailleerde informatie over wat de lever is, wat hij doet, wat er schadelijk voor is, waarom bepaalde suggesties in het programma worden gedaan en welke voedingssupplementen worden aanbevolen.

Een groot deel van het boek gaat in op het belang van de juiste voeding. In het plan voor de leverontgifting worden groente en fruit uitvoerig besproken. Je vindt een handig overzicht van alle groeten en fruit die een positieve werking hebben op je lever. Ook vind je een overzicht van kruiden, supplementen en voedingsstoffen.

Een gezondere lever door voeding

Het plan van leverontgifting is een eenvoudig programma dat heerlijke recepten combineert met de beste gezondheid. Al hoewel een groot deel van het boek bestaat uit recepten, is Leverontgifting niet bedoeld als receptenboek. De recepten bieden je wat hulp om je leverontgifting te starten. Je kunt er een eigen draai aan geven. De recepten inspireren mij om wat meer te variëren met verschillende groenten en fruit. Ik ben geneigd om iedere week te kiezen voor de bekende fruit- en groentesoorten, maar ik ga nu zeker eens wat vaker citrusvruchten halen, meer kruiden toevoegen aan mijn maaltijden en bijvoorbeeld artisjok toevoegen aan salades.

Het programma in dit boek is flexibel; je kunt het op verschillende manieren toepassen. De regels zijn niet zo streng; het nodigt je vooral uit om je te richten op het vergroten van de hoeveelheid fruit en groente en het verminderen van bewerkte voedingsmiddelen, vetten en suikers. Na alle praktische bruikbare informatie stuit je op een meer wetenschappelijk deel. Hierin lees je meer over de anatomie en de exacte werking van je lever. Achterin het boek vind je overigens een checklist met symptomen die erop zouden kunnen wijzen dat je lever niet goed functioneert.

Is je lever niet fantastisch?

Er is vrijwel geen enkel gezondheidsprobleem dat geen baat zal hebben bij dit plan voor leverontgifting. Het praktische handboek Leverontgifting is een fijn hulpmiddel waarmee je vrij gemakkelijk en zelfstandig kunt werken aan een gezonder lichaam. Mocht je klachten ervaren als hoofdpijn, langdurige vermoeidheid of allergieën dan kan dit boek een eye opener zijn. Door het plan te volgen kun je de schade aan je lever herstellen, opnieuw bruisen van energie, je streefgewicht bereiken, hoofdpijn voorkomen en allergieën bestrijden. Met dit boek ga je ongetwijfeld weer bewuster de keuken in.

Leverontgifting | Xandria Williams | Uitgeverij Deltas | EAN 9789044764260 | februari 2023

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo