Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

De hamster in je brein

Drie kilo afvallen en weer vijf kilo aankomen. Waarom is afvallen toch zo moeilijk? Op het moment dat je besluit gewicht te verliezen en daarnaar gaat handelen, komen verschillende hersengebieden met elkaar in conflict. Hoe sneller je gewicht verliest, hoe groter het conflict wordt. De Hamster in je brein bevat een methode voor duurzaam gewichtsverlies en legt je uit hoe je succesvol gewicht kunt verliezen aan de hand van de Hamster-breinmethode. Het uitgangspunt van deze methode is dat je hersenen een cruciale rol spelen bij afvallen en gewichtsbeheersing. Met de juiste kennis kun je grip krijgen op het proces in je brein, je leefstijl én gewicht. Daarmee kun jij je doel behalen: blijvend en gezond gewichtsverlies. In deze blog vertel ik je waarom je eerst dit boek moet lezen voordat je een nieuwe afvalpoging doet.

Snel afvallen kunnen we allemaal

Afvallen is allesbehalve makkelijk. Je kunt wel snel veel kilo’s kwijtraken, denk maar aan het afvalprogramma op televisie ‘The biggest loser’, maar het behouden van je gezonde gewicht is een ander verhaal. Een crashdieet is geen oplossing voor blijvend gewichtsverlies. Als geen ander weet ik hoe moeilijk het is om je gezonde gewicht te behouden. Het is niet ‘even afvallen en klaar is kees’. Het vraagt inzet, doorzettingsvermogen en focus om bewustere keuzes te maken én blijven maken. Aanleren van nieuwe gewoontes kost tijd. Dat is ook één van de belangrijkste boodschappen uit De hamster in je brein. Dit boek benadrukt dat je jezelf de tijd moet gunnen om je leefstijl te veranderen. Met de juiste kennis en tips uit dit boek zet jij al stappen in de goede richting. De kracht zit ‘m in herhaling. Zo kom jij waar je wilt zijn op jouw eigen tempo.

Het Hamsterbrein-programma

Kennis opdoen is een mooi begin die je helpt om bewustere keuzes te maken, maar vervolgens is het ook een kwestie van doen. In De Hamster van je brein lees je al over een praktische aanpak en kun je een start maken met je nieuwe gewoontes. Maar uit ervaring weet ik hoe lastig het is om elke dag de juiste focus te hebben. Om je hierbij te helpen, hebben de auteurs van De hamster in je brein een aanvullend, online programma gemaakt. In dit aanvullende programma word je begeleid en gemotiveerd om op een rustige en duurzame manier gewicht te verliezen. Je krijgt niet voorgeschreven wat je moet eten, maar je krijgt tools in handen om gezondere keuzes te maken. Zo leer je plannen, anticiperen en evalueren, maar ook om mild te zijn voor jezelf.

Raak gemotiveerd met een dagelijkse oefening

Met het Hamsterbrein-programma ontvang je iedere dag een opdracht in je mailbox. Geen jumping jacks of burpees, maar oefeningen om je na te laten denken over je gewoontes in relatie tot voeding, beweging, slaap en stress. Zo worden iedere dag verschillende hersengebieden gestimuleerd. Voor de dagelijkse uitdaging hoef je niet veel tijd vrij te maken. Je kunt de opdrachten doen op een moment dat het jou uitkomt.

Die dagelijkse reminder helpt mij om mijn focus te behouden, maar ook mijn motivatie neemt toe. Het is fijn om te weten dat je er niet alleen voor staat. Tijdens het programma kun je namelijk iedere dag online chatten met coaches. Afvallen en een gezond gewicht behouden blijft moeilijk, er bestaat nu eenmaal geen wondermiddel. Maar het Hamsterbrein-programma kan je wel rust en houvast geven. Je bent niet zwak en je faalt niet als je weer bent aangekomen. Neem de tijd om te veranderen, met vallen en opstaan. Mocht je ooit nog een afval poging willen ondernemen, lees dan eerst dit boek. Ongetwijfeld krijg je nieuwe inzichten. Je kunt De Hamster in je brein en het programma los van elkaar lezen en doen, maar voor het totaalplaatje raad ik je beide aan.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo