Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

De positieve kracht van Feng Shui

Je huis netjes en gezellig houden? Daar heb ik geen interieurarchitect of groot budget voor nodig. Maar nu we onze woonkamer willen herinrichten, werd ik wel nieuwsgierig naar een interieur die een fijne en aangename sfeer in huis creëert. Oftewel, een inrichting volgens Feng Shui. Het boek ‘De positieve kracht van Feng Shui’ is een praktisch boek om de eeuwenoude principes van Feng Shui toe te passen in je dagelijkse leven. Met een beetje hulp richt jij je huis zo in dat je meer geluk, evenwicht, plezier en balans in je leven kunt ervaren.

Meer dan alleen meubels verplaatsen

Ken je dat gevoel wanneer je een onprettige ruimte binnenkomt en denkt: hier wil ik zo snel mogelijk weer weg? Of het tegenovergestelde, dat je ergens binnenkomt en je meteen thuis voelt? Kleur, geur, voorwerpen, licht en geluid hebben invloed op je gemoedstoestand. Feng Shui gaat over de oriëntering en het ontwerp van je huis, de opstelling van het meubilair, de richting waarin het bed wordt geplaatst, kleurgebruik en versieringen, alle aspecten spelen een rol.

Door Feng Shui principes toe te passen in je leefruimte kun je een leefruimte creëren waarin je je van nature goed voelt. Het gaat om de juiste combinatie van voorwerpen en ruimtes. We weten allemaal wel dat een knalrode muur niet echt rustgevend is. Maar hoe kun je nou op een eenvoudige én budgetvriendelijke manier je huis meer in balans brengen?

Lees ook: Je leefomgeving telt mee

Praktische informatie

Het boek De positieve kracht van Feng Shui geeft je handvatten om die principes toe te passen. In deel een van dit boek vind je de achtergrondinformatie en worden kenmerken van verschillende soorten energie uitgelegd. In deel twee staan richtlijnen om uit elke kamer het beste te halen en de mogelijke problemen aan te pakken. In deel drie zie je hoe je kan reageren op de energieën die je huis omringen. Tot slot vind je achter in het boek een aantal praktische hulpmiddelen, zoals een gids voor kleur en accessoires en een verklarende woordenlijst.

Het ABC van Feng Shui

Dit boek is een onmisbaar hulpmiddel als je niet alleen meer wilt weten over Feng Shui, maar ook benieuwd bent naar de toepassing in je eigen leven. Naast veel achtergrondinformatie is het boek ook lekker praktisch en kun je zelf aan de slag met je eigen leefomgeving. Wat ik fijn vind, is dat er rekening is gehouden met de moderne technologie. Je kunt wel zeggen dat een televisie je energie laat wegstromen, maar laten we eerlijk zijn, wie heeft er nu geen televisie in zijn woonkamer?

Hoewel de principes eeuwenoud zijn, gaat Feng Shui vandaag de dag over het verbeteren van je leefomgeving die past bij het moderne leven. Dit boek geeft je praktische tips om een gezonde leefomgeving voor jezelf te creeëren en een heldere beschrijving om stap voor stap je huis aan te pakken. Met dit boek kun je je hele inrichting veranderen, maar ook kamer voor kamer een opfrisbeurt geven.

Tot slot

Al eerder was ik op zoek naar meer rust in huis. Dit boek bevestigt de keuzes die wij destijds hebben gemaakt. Zo hebben wij een kast met glazen deuren in onze woonkamer vervangen voor een exemplaar met dichte deuren. Hierdoor bleef de rommel uit beeld waardoor ik direct meer rust ervaarde. Daarnaast hebben we meer natuur in huis gehaald, zoals planten en houten meubels. We laten de groene tinten overal terugkomen. Bijzonder leuk vond ik het dan ook om te lezen dat groene tinten volgens de principes het beste geschikt zijn voor een rechthoekige woning (zoals ons huis). Deze relatief kleine aanpassingen in ons interieur hebben een merkbaar verschil op mijn gemoedstoestand. Wil je ook meer balans, harmonie en rust in je leefomgeving brengen dan is dit boek een aanrader!

Bestel het boek ‘De positieve kracht van Feng Shui’ eenvoudig bij Bol.com

De positieve kracht van Feng Shui
Paul Darby
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044761863 
februari 2022
19,95 euro

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo