Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids / Leuke dingen / Reviews

Stap voor stap yoga voor kinderen

30 houdingen eenvoudig uitgelegd

‘Je maakt een wandeling in de natuur. Het eerste wat je ziet is een reuzegrote boom.’ Mijn kinderen gaan rechtop staan met de voeten een stukje uit elkaar. Eén been tillen ze op en hun handen brengen ze boven hun hoofd. Samen met mijn kinderen ben ik aan het eerste verhaal begonnen in het boek Stap voor stap yoga voor kinderen. Aan de hand van een verhaal beginnen we op een speelse manier met yoga oefeningen. Bij yoga worden vaak dieren uitgebeeld en dat vinden mijn kinderen erg leuk om mee te doen. Zeker als ze daarbij ook nog dierengeluiden mogen maken.

Een speelse manier

Mijn kinderen houden van spelenderwijs bewegen en ontdekken. Voor kinderen is er ook een hoop te ontdekken. Mijn jongens zijn heel actief en bewegelijk. Ik vind het heerlijk om achter ze aan te steppen en tikkertje te spelen in de speeltuin. Maar ik vind het ook belangrijk dat ze hun rust kunnen vinden en dat ze hun concentratieboog trainen. Boven alles gaat het me om ontspannen, plezierige en avontuurlijke momenten met mijn kinderen. Het beoefenen van yogaoefeningen aan de hand van een verhaaltje is een speelse manier om nieuwe manieren van bewegen en ontspanning te ontdekken. Tegelijkertijd versterken kinderen zo hun motoriek en hun balans. Zo begon ik aan het boek Stap voor stap yoga met kinderen.

Lees ook: De wondere wereld van de natuur

Op avontuur in verschillende werelden

Ik heb nauwelijks ervaring met yoga, maar de handleiding in het boek is super eenvoudig. We gaan met elkaar op de grond zitten en letten op onze ademhaling. Daarna vertel ik het verhaal en laat ik de jongens de houdingen nadoen. In Stap voor stap yoga met kinderen staan vijf verhaaltjes of werelden: een wandeling in de natuur, een dag in de dierentuin, op safari rond de wereld, in de bergen en op de boerderij. Een vis, een vlieger, een berg, een leeuw; er komt van alles aan bod.

De illustraties zijn mooi en duidelijk, net als de uitleg over de oefeningen. In Stap voor stap yoga voor kinderen zijn 30 oefeningen stap voor stap uitgewerkt door een yogalerares die gespecialiseerd is in lessen voor kinderen. Af en toe help ik mijn jongens even om een goede houding aan te nemen of om hun grenzen een beetje te verleggen. Een verhaaltje duurt een klein kwartiertje. Ideaal, want veel langer is hun concentratieboog nu nog niet. Handig aan dit boek is, dat je het kunt neerzetten zodat je op elk moment een scala aan houdingen binnen handbereik hebt. Waar wacht je nog op? Verbeter de gezondheid, flexibiliteit, concentratie, het zelfvertrouwen en bewustzijn van je kind met eenvoudige en leuke yogasessies met Stap voor stap yoga voor kinderen.

Koop ‘Stap voor stap yoga voor kinderen’ bij je lokale boekhandel of via Bol.com

Stap voor stap yoga voor kinderen
Centrale Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044760750

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo