Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews

Scheertips voor vrouwen

Het zonnetje begint weer te schijnen en het wordt weer wat warmer. Nog even en de blote benen verschijnen weer in ons straatbeeld. Dat is hét moment voor de meeste vrouwen om weer flink te ontharen. Ontharen doen we allemaal en is de normaalste zaak van de wereld. De ene vrouw houdt het alleen bij haar oksels en benen en de andere vrouw gaat voor een uitgebreider arrangement. Hoe dan ook, iedere vrouw die scheert, weet dat dit een tijdrovende klus is en meestal groeien de haartjes met één tot drie dagen weer terug. Voor een goede scheerbeurt heb je in ieder geval de beste scheermesjes nodig.

De populairste ontharingsmethode

Er zijn veel mogelijkheden om je lichaam te ontdoen van overtollig haar. Sommige zijn zacht, sommige snel, sommige zorgvuldiger en bij andere opties blijven haartjes langer weg. Niet voor niets is scheren één van de populairste ontharingsmethodes. Eigenlijk is het enige wat je hiervoor nodig hebt een goed scheermesje. Het is verreweg de meest eenvoudige, snelle en pijnloze manier voor een glad resultaat. Andere manieren van ontharen zijn bijvoorbeeld het gebruik van wax of een epileerapparaat .Als je permanent van je lichaamsbeharing af wilt, dan kun je een lasterbehandeling overwegen. 

Lees ook: Nail essentials voor lange en harde nagels

Voorkom droogscheren en gebruik een goede scheergel

Scheren is vaak een last minute klusje. Je staat eigenlijk al klaar om de deur uit te vliegen en bedenkt je nog net op tijd dat je je benen nog moet scheren. Vaak is het dan een gehaast klusje en dan is de kans groot dat je onzorgvuldig te werk gaat. Zelfs met de beste scheermesjes vergroot je door droog te scheren de kans op huidirritatie, zoals rode bultjes of zelfs ingegroeide haartjes. Hoeveel haast je ook hebt, gebruik altijd een scheergel of -schuim. Hierdoor vormt zich een laagje op de huid waardoor het mes gladder over je huid glijdt. Water is belangrijk om de huid glad te maken. Ook bevatten deze producten vaak ingrediënten die de huid kalmeren voordat er geschoren wordt. Door het gebruik van dergelijke producten, beschadigt je huid minder snel.

Zeg maar dag tegen stoppels en haren

Zelfs de beste scheermesjes zul je na een aantal keer gebruik weg moeten gooien. Het verschilt per scheermesje hoe vaak je hem kunt gebruiken voordat je hem moet vervangen, maar vaak ligt dit tussen de drie en zeven keer dat je het mesje hebt gebruikt. Als je ziet dat je scheermesje begint te roesten of dat deze bot aanvoelt, dan is het hoog tijd voor een nieuw exemplaar. Zelf heb ik altijd navulsets op voorraad, zodat ik het mesje op ieder moment kan verwisselen. Met bovenstaande tips wens ik je veel scheerplezier toe en uiteraard ook een gezonde huid zonder scheerirritatie!

Bestel je scheermesjes eenvoudig via Bol.com

Afbeelding: Pexels.com

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo