Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Compleet handboek kristallen

In het boek ‘Compleet handboek kristallen‘ maak je kennis met de eigenschappen en toepassingen van meer dan 400 edelstenen. Dankzij de handige indeling op basis van kleur en de gedetailleerde foto’s kun je elke steen met één oogopslag identificeren en leer je meteen zijn unieke genezende eigenschappen kennen. Bovendien biedt dit boek van Uitgeverij Deltas een overzicht van de geschikte kristalremedies voor meer dan 250 mentale, fysieke en spirituele klachten. Zo vind je snel en eenvoudig de perfecte steen voor elk probleem.

Edelstenen, gemstones of kristallen

De één gelooft dat edelstenen een bepaalde werking hebben, de ander vindt ze gewoon mooi. Mijn eerste kennismaking met edelstenen en hun helende werking was in de periode dat het niet lukte om zwanger te worden. Ik kreeg het advies om rozenkwarts te dragen. Deze edelsteen zou goed zijn voor mijn vruchtbaarheid en menstruatiecyclus. Bovendien zou deze roze edelsteen een kalmerende werking hebben. Geef het een verklaring, maar niet veel later was ik zwanger. Wellicht gaf de steen toch een bepaalde rust en vertrouwen. Ondanks die positieve ervaring ben ik destijds verder niet in de wereld van de edelstenen gedoken. Nu hebben kristallen opnieuw mijn aandacht getrokken, maar weet ik niet zo goed waar ik moet beginnen.

Lees ook: Holistische massage

Inhoud van het boek

Het boek Compleet handboek kristallen begint met een informatieve inleiding waarin ik lees over wat kristallen zijn en hoe ze werken. Het handboek is verdeeld in vier hoofdstukken met achterin een uitgebreide woordenlijst en register. Het eerste hoofdstuk gaat over het voorbereidend werk zoals het uitzoeken van de kristallen. In het tweede hoofdstuk ga je aan het werk met de edelstenen en in hoofdstuk 3 kun je ze herkennen. Het laatste hoofdstuk gaat in op remedies voor lichamelijk en emotionele aandoeningen, het bevorderen van spirituele groei en kristallen die je levensstijl verrijken.

Verrijk je leefstijl

Vooral dit laatste deelhoofdstuk vind ik reuze interessant. Door kristallen op of bij het lichaam te dragen, kunnen ze een gunstig effect hebben op alle emotionele kwalen. Edelstenen kunnen helpen om je balans te herstellen. Uit eigen ervaring weet ik dat ik me gezond en lekker in mijn vel voel als ik mentaal en lichamelijk evenwicht ervaar. Op mijn optimale positieve energiestroom te versterken, koos ik als eerste kristallen voor De Gouden Driehoek, een combinatie van amethist, bergkristal en rozenkwarts. De Gouden Driehoek heb ik ontvangen van Namasteen.nl. In de webshop vind je de mooiste en meest edelstenen, kristallen, mineralen en accessoires. Voor mijn zoons heb ik ook nog een leuke cadeautip opgedaan in het Compleet handboek kristallen. Zo las ik dat blauw koraal traditioneel de eerste steen is voor een kind, omdat hij beschermend werkt.

Compleet handboek kristallen is een heel informatief boek met een speelse vormgeving. Als je interesse in kristallen is gewekt dan kun je je qua kennis helemaal uitleven met dit boek. Natuurlijk kun je het boek letter voor letter van voor naar achteren doorlezen om er zeker van te zijn dat je niets mist, maar je kunt het boek ook als een naslagwerk gebruiken. Zo zoek je gericht op het soort kristal of gericht via de woordenlijst of registers achterin dit overzichtelijke boek. Een aanrader voor je spirituele ontwikkeling!

Bestel het boek Compleet handboek kristallen eenvoudig via Bol.com

Compleet handboek kristallen
Philip Permutt
Uitgeverij Deltas
ISBN 9789044761696 
februari 2022
€ 32,50

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo