Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids

Kleine jongens worden groot

Vroeger droomde ik van een prinsessenkamer met een hemelbed. Het bleef bij dromen, want ik kreeg het niet. Misschien is dat de reden dat ik flink heb uitgepakt op de kinderkamers met de meest prachtige bedden en behang. Mijn oudste zoon heeft een waanzinnig gaaf tipi bed, een soort tent waar je in slaapt en ook mijn andere zoon heeft een bedhuis. Maar nu vindt mijn knul zijn bed kinderachtig en wil hij graag een stoere jongenskamer voor zijn verjaardag.

Stoere jongenskamer

Als mijn kind blij wordt van een nieuwe kamer dan ben ik de moeilijkste niet. Zijn huidige bed gaat in de verkoop en er komt een halfhoogslaper. Bij een hoogslaper doe ik geen oog meer dicht dus die droom gaat in rook op. Het autobehang is inderdaad een beetje kinderachtig geworden en daarom kies ik nu voor een kleurtje op de muur. Hij is nu helemaal fan van Minecraft, maar dit kan volgende maand weer anders zijn. Ik hoop dat hij van een kleurtje op de muur niet zo snel uitgekeken raakt en we niet over een al te korte tijd weer de kamer moeten veranderen.

Lees ook: Mijn kind wil een hoogslaper.

Eyecatchers op de muur

Aan de wand hingen nog boekenplankjes met prentenboeken, maar ook dat kan wel wat stoerder met een steigerplank bijvoorbeeld. Leren plankdragers geven de muur en plank een stoere uitstraling. Je ziet het tegenwoordig veel in woontijdschriften en ze passen bijna bij iedere woonstijl. Ik houd zelf erg van natuurlijke elementen in ons interieur waar de steigerplank goed bij past. De steigerplank is een vurenhouten, ongeschaafde plank, waar de houtstructuur nog goed zichtbaar op is. Het is een echte eyecatcher op de kinderkamer.

Van kind naar bijna tiener

Op de kamer van mijn zoon hebben we een kastenwand geplaatst. Hier hoeven we niets aan te doen. Met een paar aanpassingen, hebben we de kinderkamer omgetoverd in een stoere kamer voor mijn zoon van bijna zeven jaar. Het voordeel van de halfhoogslaper vind ik de speelplek onder het bed. Zo speelden mijn kinderen tot voorkort altijd dicht in mijn buurt en wilden ze liever niet op hun eigen kamer spelen. Dat is nu wel anders. Onder het bed is een knusse hut gebouwd met allerlei knuffels. Ook het verschonen van het bed is een stuk makkelijker geworden. Zo hoef ik niet meer te bukken. Zo heb je ruimte over om ook de wanden van de kinderkamer te voorzien van leuke eyecatchers.

Afbeelding: Pexels.nl

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo