Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Bijzondere plekjes / Er op Uit / Kids / Reviews / Wandelen

Een dagje in de Bollenstreek

In deze periode bloeien de meeste bloemenvelden in Nederland. Een bezoekje aan de Bollenstreek kon dan ook niet ontbreken. De Bollenstreek wordt jaarlijks letterlijk en figuurlijk overlopen door toeristen met flinke schade aan de bollen tot gevolg. Maar zeg nou zelf, wie wil nu niet dat perfecte plaatje tussen de kleurrijke bloemen?

The Tulip Barn

Het is niet toegestaan om zomaar de tulpenvelden te betreden om te voorkomen dat de kwekers schade oplopen door enthousiaste bezoekers. Als je Hillegom binnenrijdt, dan staat er een waarschuwingsbord langs de weg met de tekst: ‘Wees een held en ga niet in het bollenveld.’ Voor de perfecte tulpen selfies ben je bij The Tulip Barn aan het goede adres. In dit bloemenveld mag je namelijk wel foto’s maken, wat in andere velden niet is toegestaan. In de lente is er sprake van een ware kleurexplosie in de unieke bollentuin met meer dan 400.000 tulpen. De tulpen vormen samen een unieke regenboog van kleuren op een halve hectare grond. Tegen een kleine vergoeding mag je hier struinen tussen maar liefst 175 soorten tulpen én oneindig veel foto’s maken.

Deze bollentuin heeft ruime looppaden met allerlei foto objecten. De bollentuin is compact, maar er is voldoende ruimte om foto’s te maken zonder dat er andere mensen op de foto’s staan. Mijn jongens rennen direct naar de grote tractor, spelen ze een deuntje op de piano en duiken in het ballenbad. We knuffelen een gouden koe, hangen ons hoofd door een fotolijst en schommelen tussen de tulpen. Het is echt een soort attractie en leuk voor kinderen. Ik geniet van de mooie tulpen en uiteraard probeer ik de mooiste foto’s te maken.

Na het hollen tussen de bollen kun je bij de gezellige kas een hapje en een drankje “to-go” halen of neem je plaats op het terras. Bestel een lekkere koffie, diverse soorten gebak of tosti’s. Ook staat er een foodtruck waar je warme snacks kunt kopen. Terwijl mijn man en ik genieten van het uitzicht sjezen de jongens over de tractor racebaan. The Tulip Barn is een leuk gezinsuitje en super kindvriendelijk. Het is een ontzettend leuke manier om toch de ervaring te hebben om tussen de bollen te lopen in de Bollenstreek. Tip: Gezien de coronamaatregelen is het noodzakelijk om je bezoek vooraf te reserveren.

Fietsen door de duinen

Na een fijne ochtend tussen de tulpen gaan we richting Noordwijk aan Zee. In het centrum van Noordwijk huren we fietsen bij Mooijekind fietsen. Onze auto parkeren we in dezelfde straat van de fietsenwinkel (wel betaald parkeren). Naast een gewone stadsfiets kun je hier terecht voor een e-bike, kinderfiets, tandem, elektrische bakfietsen, bolderkarren en fietsaanhangers voor kindervervoer. Voor ons staan er echter twee ouderkind tandems voor ons klaar. Het is voor ons de eerste keer dat we fietsen met ouderkind tandems. Het is een ideale manier om langere afstanden te fietsen met kleine kinderen. Als volwassene rem, stuur en schakel je. Je kind voorop kan lekker meetrappen, maar dat hoeft niet.

Noordwijk is een perfect startpunt voor een mooie fietstocht door de duinen of de Bollenstreek. Met maar liefst dertig verschillende routes kan de fietsliefhebber hier zijn hart ophalen. We fietsen door de duinen naar Katwijk aan Zee. De wind danst door ons haar, terwijl we de zilte zeelucht opsnuiven. De ouderkind tandem fietst nog makkelijker dan ik had verwacht. De zeven versnellingen zijn wel prettig in de duinen.

Vooral mijn jongste kleuter vindt het fantastisch om voorop te zitten en ‘rondgereden’ te worden. ‘Dit is de mooiste fiets van de wereld’ roept hij blij. Mijn oudste kleuter is een sportieveling en heeft een groot gedeelte meegefietst. We boffen dat we in de leuke strandtent Surf en Beach een plekje vinden op het terras voor een heerlijke lunch. Achter het glas is het zelfs warm en de jassen kunnen uit. Na de heerlijke lunch blijven we nog even spelen op het strand. Daarna nemen we dezelfde route terug naar Noordwijk aan Zee.

Op de boulevard maken we een laatste stop om te genieten van het heerlijke ambachtelijke ijs van Vivaldi’s. Vanochtend waren de wolken nog dreigend, maar het zonnetje breekt door. ‘Nooit meer naar huis’ zingen we op de fiets. Totdat mijn kleuter zich afvraagt waar we dan moeten slapen. We leveren de fietsen weer in bij Mooijekind fietsen en stappen moe en voldaan in de auto naar huis. We hebben onvergetelijke herinneringen gemaakt.

Andere kindvriendelijke hotspots vind je onder Erop uit. Volg je me al op Instagram? Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo