Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Persoonlijk

Een baan naast mijn baan

Een uit de hand gelopen hobby, zo noem ik mijn Instagram en blog business wel eens. Mijn digitale dagboek van mijn zoektocht naar gezondheid en geluk is uitgegroeid tot een platform waarbij ik anderen mag inspireren om bewustere leefstijlkeuzes te maken. Met veel plezier werk ik parttime als projectondersteuner. Ik was dan ook helemaal niet op zoek naar een ‘nieuwe baan’. Nu heb ik er twee.

Lees ook: Mijn verhaal

Een groter gevoel van zingeving

Veel mensen doen het. Naast je werk in loondienst voor jezelf beginnen of een tweede baan aannemen, terwijl dat niet financieel noodzakelijk is. Uit cijfers van het CBS blijkt dat ik lang niet de enige ben. In 2021 waren er maar liefst een kleine miljoen mensen met een tweede baan. Dat zijn mensen die net als ik zelfstandige zijn naast een baan in loondienst of een combinatie van meerdere loondienstbanen.

Het kan natuurlijk economisch noodzakelijk zijn om meerdere inkomens te combineren. ‘Working two jobs’, zoals ze dat in Amerika zeggen. Zeker in tijden van hoge inflatie en economische crisis kan het een must zijn om rond te komen. Maar in Nederland lijkt het vooral te gaan om mensen die een tweede baan hebben, omdat ze daar plezier aan beleven.

Bijbaan uit passie

Een bijverdienste kan op allerlei manieren: bedienen in een restaurant, een kamer verhuren via Airbnb, tweedehands spullen verkopen, balletles geven of coaching. Vaak hebben mensen een bijbaan waarbij het gaat om werk dat ze vooral erg leuk vinden om te doen. Zo ook in mijn geval. Het was nooit mijn intentie om geld te verdienen met mijn Instagram pagina.

Mijn kantoorbaan zorgt voor financiële stabiliteit en in mijn werk als content creator en blogger kan ik mijn passie kwijt. Vaak krijg ik de vraag of ik niet fulltime zou willen bloggen, maar mijn antwoord is en blijft nee. Juist de combinatie van mijn werk als projectondersteuner én de vrijblijvendheid van mijn blog vind ik ideaal. Dit maakt ook dat het niet voelt als werken. Meestal dan. Soms zit er wel eens een opdracht tussen waarbij ik toch een beetje moeilijk loopt. Learning on the job, noem ik het maar.

Geen stress over content

Ik zit vaak bomvol inspiratie en nieuwe ideeën, maar laat me ook graag inspireren. Mijn Instagrampagina is, ondanks de opdrachten her en der, nog steeds een digitaal dagboek waarin ik mijn zoektocht blijf delen. Eenmaal gezonde gewoonten aangeleerd, zegt niet dat je ze de rest van je leven moeiteloos toepast. De omstandigheden in het leven kunnen zomaar anders zijn, waardoor het moeilijker is om bewuste keuzes te maken.

Omdat mijn blog een ‘uit de hand gelopen hobby’ is, doe ik alleen de samenwerkingen die ik echt leuk vind of waar ik tijd voor heb. Ik moet dan ook best vaak nee verkopen. Maar ik moet er niet aan denken om stress te hebben over inkomsten versus content. Alles wat ik verdien met mijn blog is niet nodig, maar zeker wel mooi meegenomen. Van het geld dat ik de afgelopen tijd extra heb verdiend, ga ik op wintersport vakantie met mijn mannen. Ik ben zo intens dankbaar dat ik mijn jongens deze ervaringen kan geven. Hiermee komt een lang gekoesterde wens in vervulling.

Maak werk van je talent

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo