Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Persoonlijk

Blij met je lijf

Kun jij onvoorwaardelijk naar jezelf in de spiegel kijken? Zonder dat je voorwaarden koppelt aan hoe je eruit zou moeten zien en jezelf accepteren zoals je bent? Ik had verwachtingen en een bepaald beeld gecreëerd over hoe ik eruit zou moeten zien. Zo was ik altijd enorm kritisch op mijn eigen lichaam en als ik in de spiegel keek, had ik overal wel iets op aan te merken. Nog steeds vind ik mezelf wel eens chubby als ik in de spiegel kijk, maar over het algemeen ben ik blij met mijn lijf. Ik heb geleerd om mezelf te waarderen en makkelijker te accepteren. Volgens mij spelen zelfliefde een belangrijke rol in de manier waarop je over jezelf denkt, hoe je naar jezelf kijkt en hoe je je voelt. Je lijf weerspiegelt hoe lief je ervoor bent en als je lekker in je vel zit dan straal je dat ook uit.

Beauty is about being comfortable in your own skin. It’s about knowing and accepting who you are.

Negatief zelfbeeld

Als ik in de spiegel keek dan baalde ik. Ik heb mezelf altijd te dik gevonden en dacht negatief over mezelf. Het beïnvloedde mijn hele doen en laten. Ik vulde in hoe iedereen over mij dacht wat er bijvoorbeeld voor zorgde dat ik altijd met mijn rug naar de muur stond, zodat er niet naar mijn dikke billen werd gekeken. Ik was hopeloos onzeker. Ook droeg ik veel donkere kleding met het idee dat ik slanker leek en lange vesten met de poging om mijn billen en heupen te verdoezelen. Een korte broek, rok of jurk dragen was uit den boze. Ik schaamde me, waardeerde mezelf niet en haalde mezelf altijd naar beneden. Ik wist wel dat ik er zelf iets aan moest doen, maar blijvend afvallen lukte niet. Door die rotgevoelens ging ik juist meer eten. Wat ik mij destijds onvoldoende realiseerde was dat het niet om de kilo’s ging, maar dat het alles te maken had met zelfliefde, mentale gezondheid en mindset. Ik besefte dat superslank zijn niet mijn hoofddoel was, maar me fit en lekker gezond voelen wel.

Schoonheid

‘Schoonheid komt van binnenuit’ is zo cliché, maar waar. Het afgelopen jaar heb ik me vooral gericht op mentale gezondheid door te werken aan mijn mindset. Ik heb mezelf positief denken aangeleerd. Dit vraagt bereidheid om er moeite voor te doen, zelfreflectie en lering durven trekken uit eerdere gebeurtenissen en je gedrag. Ik ben gestopt met het vergelijken van mezelf met anderen waardoor ik mezelf met onvolkomenheden makkelijk accepteer. Door mezelf te accepteren en waarderen ben ik beter voor mezelf gaan zorgen. Hierdoor zit ik lekkerder in mijn vel en daarmee ben ik niet alleen kilo’s afgevallen, maar ik ben er ook mooier uit gaan zien en sta steviger in mijn schoenen. Ik kan je vertellen dat het best een opluchting is en rustgevend om mezelf te mogen zijn. Zo laat ik met mooi weer gerust mijn benen zien en maak ik me niet druk over wat anderen ervan denken. Schoonheid begint op het moment dat jij besluit jezelf te accepteren.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo