Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Games / Reviews

Star Trek Prodigy: Supernova

Iedereen heeft vast wel eens van Star Trek gehoord. Origineel was dit een Amerikaanse sciencefiction televisieserie over een groep mensen die de ruimte bestudeert, aliens ontmoet en op plekken komt waar nog nooit iemand is geweest. Inmiddels zijn er tientallen series, speelfilms, stripboeken én games uit. De nieuwste Star Trek game voor de Nintendo Switch is Star Trek Prodigy: Supernova.

Een leuk avontuur in de ruimte

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik nooit een Star Trek fan ben geweest, maar als mijn man het spel ziet, is hij meteen enthousiast. Voordat ik het weet, staat de televisie al aan en zijn de mannen aan het gamen. Kennis van Star Trek is niet nodig om het spel te kunnen spelen. Ook mijn zoontje weet niets van Star Trek. In de game dreigt een supernova verschillende planten te vernietigen. De crew moet een noodlanding maken op een onbekende planeet, maar ze raken enkele leden kwijt tijdens de crash. Het is aan de spelers, als Star Trek personages Dal R’El en Gwyndala, om hun vrienden en schip te redden in een race tegen de klok!

Vecht met vijanden en bevrijd bemanningsleden

Het spel bestaat uit 12 levels waarin je de bemanningsleden moet bevrijden. Die zoektocht vindt plaats op verschillende planeten waarin er steeds moeilijkere obstakels op je pad komen. Zo moet je diverse puzzels oplossen om deuren te openen en vechten met vijanden, die er volgens mijn zoon uitzien als monsters. Het spel speel je alleen, waarbij je wisselt tussen de twee personages met een druk op de knop. Of je speelt, net als mijn man en zoon, samen in multiplayer.

De game Star Trek Prodigy: Supernova is vooral gericht op jongere spelers. De vijanden zijn vrij makkelijk om mee om te gaan. Onderweg verzamel je verborgen verzamelobjecten en ontgrendelbare items. Je kunt bijvoorbeeld breekbare kristallen inruilen voor upgrades op jouw ruimteschip. Als je bemanningsleden hebt bevrijdt dan helpen ze jou in gevechten. Eén ding is wel belangrijk om te weten: de audio van dit spel is Engelstalig. Je kunt de game in het Nederlands ondertitelen. Dan moet een kind die het spel alleen speelt natuurlijk wel kunnen lezen om het te begrijpen. Verder hoef je geen kennis te hebben van Star Trek om plezier te beleven aan dit avontuur in de ruimte!

Bekijk hier nog meer games voor de Nintendo Switch

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo