Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids

Educatief speelgoed

Play

Speelgoed dat net dat beetje meer biedt. Als moeder heb ik een zwak voor educatief en duurzaam speelgoed voor mijn kinderen. Met het oog op de feestdagen kun je niet om speelgoed heen. In deze tijd van het jaar vallen de folders, of eigenlijk beter gezegd hele speelgoedboekwerken, op de deurmat en de reclames op televisie draaien overuren. Je ziet bijna door de bomen het bos niet meer. Voordat ik moeder werd, zei ik nog dat mijn huis geen speelgoedwinkel zou worden. Ik hoor het mezelf nog zeggen, maar daar is niets van terecht gekomen. Maar ik kies wel bewust voor speelgoed die bijdraagt aan de ontwikkeling van mijn kinderen.

Ook vind ik het belangrijk om te kiezen voor duurzaam speelgoed, oftewel speelgoed dat veilig is en gemaakt van ecologische materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout. Houten speelgoed verslijt niet gauw en gaat vaak generaties mee. Een uitzondering maken we voor Lego bouwblokken. Deze blokjes worden nog niet ecologisch geproduceerd, maar LEGO is wel aan het verduurzamen en streeft naar ecologische blokken per 2030. Deze plastic blokjes zijn tijdloos. Mijn kinderen spelen nog met de blokken waar ik vroeger zelf mee heb gespeeld.

Een eigen speelplek

Sorry voor de rommel hoor, ik heb nog niet opgeruimd‘ zei ik vaak als ik visite kreeg. Overal lag speelgoed op de vloer waar door de kinderen mee werd gespeeld. Ondanks dat ik me verontschuldigde, vond ik het zelf niet erg dat er ‘veel speelgoed’ lag. Kinderen zijn volop aan het ontdekken en mijn kinderen waren niet vies van een beetje uitdaging. Om de ‘rommel’ wat overzichtelijk te houden, legde ik een groot speelkleed in de woonkamer. Op deze manier creëerde ik een eigen plekje voor mijn jongens met divers speelgoed en spelmateriaal.

Maar avontuurlijke jongens blijven natuurlijk niet op een kleed zitten en al gauw werden er hutten gebouwd onder de eettafel. Bouwblokken in allerlei soorten en maten en de houten treinbaan zijn jaren favoriet geweest. In de woonkamer bouwden ze de mooiste steden en dierentuinen. Wat ook een groot succes bleek, was een peuter speeltafel waaraan veel avonturen zijn beleefd. De jongens vonden het heerlijk om op een eigen stoeltje aan een tafel te zitten om te kleuren, te knutselen en te spelen.

Spelend leren

Spelen is gezond. Het draagt bij aan een gezonde ontwikkeling van kinderen. Door te spelen oefenen kinderen allerlei vaardigheden die nodig zijn om op te groeien. Met educatief speelgoed gaan leren en plezier maken hand in hand. Denk maar aan het bouwen van een toren van blokken. Kinderen ontdekken hierdoor wat wel en niet mogelijk is en leren nadenken over creatieve oplossingen. Spelen is gewoon super belangrijk!

Lees ook: LEGO Zoekboek – Alles is echt super

Afbeelding: Pexels

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo