Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Doe en denk als De Kleine Prins

Alle volwassenen zijn ooit kind geweest, maar slechts een enkeling herinnert zicht dat nog

Antoine de Saint-Exupéry

Wanneer ik voor het eerst De Kleine Prins las? Ik kan het me niet herinneren, maar het was in ieder geval in mijn kindertijd. ‘Le Petit Prince’, oftewel ‘De Kleine Prins’, is na de Bijbel het meest vertaalde boek ter wereld. Het verhaal over het eenzame jongetje dat diverse planeten afstruint op zoek naar vriendschap is verkrijgbaar in maar liefst meer dan 300 talen en dialecten. Voor kinderen is het een leuk verhaal, simpel geschreven met mooie plaatjes. Maar voor volwassenen heeft het boek een dieperliggende boodschap.

Er valt veel te leren van De Kleine Prins over de manier waarop je hebt leren denken en de dingen waar je in het dagelijkse leven zo druk mee bent. In het boek Doe en denk als De Kleine Prins laat auteur Stéphane Garnier je kennismaken met de levenslessen van De Kleine Prins. Het doel is om het onbevangen kind in jezelf weer terug te vinden. Je niets aan te trekken van wat anderen van je vinden, te accepteren dat anderen je soms niet begrijpen en de tijd te nemen om te leven.

Bekijk de wereld met andere ogen

Doe en Denk als De Kleine Prins nodigt je uit om het onbevangen kind in jezelf terug te vinden. Een onbevangen kind staat open, is ontvankelijk, speels en ziet wat er is. Een onbevangen kind leeft in het hier en nu, is onbevooroordeeld en heeft een bepaalde eigenheid. Wat als je je best zou doen om de wereld weer te zien zoals de kleine prins?  Wat zou je zien en wat zou je opvallen? Zou je in staat zijn om makkelijker beslissingen te maken vanuit je hart? Het boek bestaat uit bijna 40 kleine hoofdstukken met een levensvraag als titel. In de hoofdstukken gaat de schrijver dieper in op de levensvragen van De Kleine Prins en deelt eigen openbaringen. Als lezer wordt je aangespoord om terug te blikken naar je jeugd en je dromen, verlangens en wensen als kind op te halen. De auteur prikkelt je met humor om stil te staan bij waar het echt om gaat in het leven.

“Terwijl we proberen onze kinderen alles te leren over het leven, leren onze kinderen ons waar het leven om draait”

Angela Schwindt

Volg je hart en maak je dromen waar

Dit boek zet je aan het denken over de manier waarop je dingen bekijkt en aanpakt. Als je Doe en Denk als De Kleine Prins leest, wordt je uitgedaagd om de wereld met andere ogen te bekijken. Als volwassenen kunnen we soms vastzitten in onze gedachten en dagelijkse beslommeringen. We verwonderen ons weinig en denken voornamelijk rationeel. Hoe anders is dit bij kinderen. Rationeel denken kan je ver brengen, maar de legendarische kleine prins inspireert je om je hart te volgen en je dromen waar te maken. Kijk naar wat er werkelijk toe doet voor je je oordeel velt. Als we het leven meer door de ogen van onze kinderen zouden bekijken en de lessen van de legendarische prins ten harte nemen, zouden we ons vrijer kunnen voelen om onszelf te zijn. Dat maakt het leven uiteindelijk een stuk makkelijker. Dit boek kan je helpen om je weg te vinden in een wereld die maar door blijft draaien en veel stress en onrust met zich meebrengt. Doe en Denk als De Kleine Prins kan een waardevolle eyeopener zijn.

Koop Doe en Denk als De Kleine Prins bij je lokale boekhandel of bestel via Bol.com

Doe en Denk als De Kleine Prins
Stéphane Garnier
Kosmos Uitgevers
ISBN 9789021582894
augustus 2021
€ 15,99

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo