Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Boeken / Kids / Reviews

Nieuwe boeken in februari 2024

Vrolijke knisperboekjes, kleurrijke kartonboekjes of streelzachte knuffelboekjes: kinderen maken al heel vroeg kennis met boeken. Een paar jaar later gaan ze voor het eerst naar de grote school, waar ze leren lezen, schrijven en rekenen. Al na de eerste maanden leeservaring gaat er een heel nieuwe boekenwereld voor hen open: boeken om bij weg te dromen, boeken om te lachen, boeken om een nieuwe hobby te leren, of boeken waarmee ze hun kijk op de wereld verruimen.

Uitgeverij Deltas biedt een breed aanbod in kwaliteitsboeken voor kinderen van 0 tot 14 jaar, maar ook voor oudere kinderen en volwassenen zijn er inspirerende en praktische non fictie lees- en hobby uitgaven. Het aanbod aan thema’s is enorm, van koken tot aan vrije tijd, van gezondheid tot aan psychologie en van praktische natuurgidsen tot aan cultuur en wetenschap. In deze blog deel ik een aantal nieuwe uitgaven van Uitgeverij Deltas.

Mindful leven

Er zijn zoveel momenten in ons dagelijks leven die de moeite waard zijn om te koesteren, als je je er maar bewust van bent. Soms heb ik het gevoel dat ik word geleefd door de dagelijkse verplichtingen. Het boek ‘Mindful leven’ helpt me met bewustwording om in het nu te leven en de dagelijkse geluksmomentjes te waarderen. Dankzij eenvoudige mindfulnesstechnieken ontdek je hoe je elke dag dankbaarheid, geluk en verwondering kan vinden. Want soms is dat zo gemakkelijk als om je heen kijken en beseffen dat je al gelukkig bent! Mindful leven is een mooi geïllustreerd boek met inspirerende citaten, mooie wijsheden en praktische oefeningen.

Super sukkel en het magische potlood

Mijn jongens vinden de titel van het boek alleen al hilarisch: super sukkel! Dit is het eerste boek in de nieuwe Super Sukkel-serie van de bekroonde auteur en illustrator Jess Bradley. Een hilarische graphic novel in full-color is perfect voor lezers vanaf 8 jaar. Lekker veel kleur en afbeeldingen ondersteunen het verhaal over Max die zou willen dat hij superkrachten had, zoals de helden uit zijn zelfgetekende stripverhalen. Maar in plaats daarvan zit hij vast in de echte wereld, waar iedereen zegt dat hij een loser is! Op een dag valt zijn potlood per ongeluk in giftig afval en ontdekt hij dat alles wat hij droedelt tot leven komt. Hij is niet langer een sukkel… hij is SUPER-SUKKEL!

Pokémon spelletjesboek

Dit leuke Pokémon boek staat boordevol puzzels en spelletjes om je hersenen eens flink aan het werk te zetten. Help Pikachu en de andere Pokémon om alle opdrachten tot een goed einde te brengen! Het spelletjesboek bevat een grote variëteit aan spelletjes aan puzzels. Denk aan: doolhoven, verschillen zoeken, kleuren op code, kruiswoordraadsels en nog veel meer. Het Pokémon spelletjesboek is een leuk cadeau voor een echte Pokémonfan!

Tijd voor huiswerk

De reeks Tijd voor Huiswerk van Uitgeverij Deltas is onmisbaar om kinderen door de basisschool te leiden. De oefeningen helpen kinderen van zes tot twaalf jaar om verder te oefenen wat het op school geleerd heeft en op deze manier doelgericht struikelblokken aan te pakken. De oefeningen zijn geschreven door ervaren leerkrachten en sluiten hierdoor aan bij het leerprogramma van school.

De oefenblaadjes zijn ideaal om wat extra te oefenen met moeilijke onderwerpen, zoals meetkunde, maten en gewichten of spelling en woordenschat. Ook zijn de oefeningen perfect te gebruiken als voorbereiding op een toets. Ik neem de oefenblaadjes graag mee op vakantie voor de jongens, zodat ze tijdens de vakantie de leerstof kunnen opfrissen en onderhouden. Handig voor onderweg: de blaadjes zijn uitscheurbaar.

Meer boekentips voor kinderen

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo