Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

De wereld van de dinosaurussen

dinosaurussen

Ga mee op een boeiende ontdekkingstocht naar de oertijd!

Ben je op zoek naar een leuk boek over dinosaurussen? Dan zit je met ‘De wereld van de dinosaurussen‘ helemaal goed. Met dit boek kom je alles te weten over dinosaurussen. Andres Arend, geheim agent van speurdersclub Arendsoog, heeft de belangrijke taak gekregen om op expeditie te gaan naar de prehistorie. Hij moet miljoenen jaren terug in de tijd gaan, om de geschiedenis van de dinosaurussen te onderzoeken. In het boek ‘De wereld van de dinosaurussen’ neemt hij je mee op pad en laat je alles over deze oeroude dieren ontdekken. Mijn jongens zijn stapelgek op dino’s en dat hebben ze niet van een vreemde. Ook ik blijf die grote, gevaarlijke beesten fascinerend vinden.

Dino’s all over the place

Dinosaurussen: je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben het in huis. Zo slapen mijn jongens onder een dino dekbed, dragen ze het liefst shirts met brullende dino’s erop, eten en drinken ze uit een broodtrommel en fles van dino’s en zijn de kleurplaten van dinosaurussen niet aan te slepen. Mijn jongens zijn ontzettend nieuwsgierig en willen alles weten. Hoe weten we dat dinosaurussen hebben bestaan? Hoe zagen de dinosaurussen eruit? Wanneer en waar leefden de dinosaurussen? Hoe groot waren de grootste dino’s? Wat is dat? Hoe komt dat? Waarom zijn er nu geen dinosaurussen meer? Ze stellen ontzettend veel vragen en met dit boek komen we een heleboel te weten. We lezen welke soorten dinosaurussen er zijn, het uitsterven van de dino’s, over de ontdekking van dinosaurussen en waar je fossielen kunt vinden. De tekst is best informatief en nog wat lastig voor kleuters, maar aan de hand van de kleurrijke illustraties vertel ik hen alles wat ze willen weten. Soms ontstaat er zelfs wat discussie over welke dinosaurus sterker is of hoe de dino’s zijn uitgestorven.

Honderden dino’s

Het leukste aan dit boek vinden de jongens de prachtige uitscheurbare tijdlijn van bijna twee meter lang met maar liefst 100 dinosaurussen, vanaf het moment waarop ze voor het eerst verschenen tot hun afstammelingen die vandaag nog leven. Met hun vingers wijzen ze de ene na de andere dinosaurus aan die ze kennen. Het is echt verbazingwekkend hoeveel ze al weten. Zo vertelt mijn oudste zoon wijs over zijn lievelingsdinosaurus, de spinosaurus, die jaagt op zijn prooi langs de rand van het water en zowel vis als vlees eet. Hij weet precies welke dinosaurussen vleeseters zijn, hoe hard ze kunnen rennen en of ze alleen jagen of in een groep. Zo leuk dat dinosaurussen blijven fascineren van generatie op generatie. De wereld van de dinosaurussen is een leuk boek voor dinofans en goed voor urenlang ontdekken en vertellen.

Je koopt ‘De wereld van de dinosaurussen’ bij je lokale boekhandel of o.a. bij Bol.com

Neem een kijkje bij Kids voor meer boeken, leuke hotspots en producten. Volg je me al op Instagram? Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en deel allerlei tips voor kinderen.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo