Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl

De tanden van je kind

ouder poetst tanden kind

De tanden van je kind, daar zorgen we samen voor!’. Zo heet de campagne die de KNMT is gestart om gebitsproblemen bij kinderen te helpen voorkomen. Een behoorlijke groep kinderen in Nederland mist de nodige preventieve mondzorg. Ze komen niet bij de tandarts en ook thuis wordt niet altijd goed voor hun gebit gezorgd.

Het is belangrijk om kinderen op jonge leeftijd al spelenderwijs een goede poetsgewoonte aan te leren. Het vergelijken van tandenborstels is niet alleen voor jezelf, maar ook voor kinderen aan te raden. Speciaal voor kinderen zijn er elektrische tandenborstels met een poetstimer en een extra zachte poetsstand voor de allerkleinsten.

Uit cijfers van Vektis blijkt dat meer dan de helft (56,6%) van de 2 -en 3-jarigen de tandarts niet heeft bezocht in het jaar 2021. Maar ook de iets oudere kinderen bezoeken de tandarts nog te weinig. En dat terwijl een bezoekje aan de tandarts met je kind je helemaal niets kost. Want tot 18 jaar worden de tandartskosten vergoed vanuit de basisverzekering.

Jij thuis. De tandarts in de praktijk.

De tandarts helpt je om de tanden van je kind gezond te houden. Dit doet hij door advies te geven en het gebit van je kind regelmatig te controleren. Het is aan te raden om je kind vanaf het doorbreken van het eerste tandje mee te nemen naar de tandarts. Ook als je geen klachten hebt, is het verstandig om de tandarts te bezoeken. Want ook melktandjes zijn al gevoelig voor gaatjes.

De tandarts geeft je precies aan hoe vaak je het beste met je kind op controle kunt komen. Eenmaal per half jaar of eenmaal per jaar, net zo vaak als volwassenen zouden moeten gaan. En jong geleerd, is oud gedaan! Kinderen wennen zo al jong aan de geluiden en geuren van de tandarts. Meestal gaan ze daardoor ook gemakkelijker mee als ze wat ouder zijn.  Voor extreem bange kinderen zijn er speciale kindertandartsen. Als het nodig is, zal je tandarts je doorverwijzen. Een afspraak bij de tandarts voor je kind, dat kost je niks extra!

Op allesoverhetgebit.nl vind je belangrijke informatie en adviezen over een gezonde kindermond.

Meer mondzorg

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo