Zoeken...
TOP
Boeken Kids

De hele zwik en ik

De hele zwik en ik is een vrolijk prentenboek op rijm over de hele zwik familie. Vanaf de eerste tot de laatste bladzijde worden mijn jongens en ik voorgesteld aan ooms en tantes die goochelshows opvoeren en nichten die jonglerend door de supermarkt gaan. Een baby die sneller dan een kat in een boom klimt en een neefje die de grootste taarten bakt. Het is een beetje eigenaardig allemaal, maar vooral een vrolijke en kleurrijke zwik mensen!

Volop fantasie

Het prentenboek is een groot A4 formaat boek met een vrolijke kaft die uitnodigt om het boek open te slaan. Mijn jongens wijzen naar de ballonnen. ‘Er is iemand jarig!‘ Gauw slaan we het boek open en begint mijn oudste zoon met lezen, terwijl mijn jongste zoon vooral naar de illustraties kijkt. Voor mijn 7-jarige zoon is de tekst goed te lezen. De teksten van John Yeoman zijn op rijm en worden vergezeld door kleurrijke illustraties van de welbekende sir Quentin Blake. Vooral de goocheltrucs van de oom en tante maakt indruk op mijn mannen. ‘Hoe krijg je al die vogels in een hoed?‘ Maar ook de baby boven op de kast vinden ze erg grappig. ‘Dat kan toch niet echt, mama?’ Het blijft leuk om samen prentenboeken te lezen. Ook als mijn oudste zoon zelf leest. De hele zwik en ik is een bijzonder boek dat de fantasie van mijn kinderen volop prikkelt.

Lees ook: Het spookt in dit huis

De hele zwik en ik
John Yeoman
Uitgeverij De Fontein
EAN 9789026162473

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit