Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen

Jumbo Speedwagon

Bouw achtbanen, verdien sensatiepunten en win het spel!

Bij het zien van de doos van het spel Speedwagon springen mijn jongens een gat in de lucht. ‘Achtbanen, vet cool!’. Speedwagon van Jumbo is een grappig en strategisch bordspel voor de hele familie. Met dit spel neem je het op tegen ander spelers om de vetste achtbaan te bouwen. Kies de beste locatie voor je achtbaan, verzamel achtbaanonderdelen zoals een looping of vrije val en verdien sensatiepunten om het spel te winnen.

De doos van het spel ziet er heel uitnodigend uit met veel kleur. Mijn jongens, die gek zijn op achtbanen, kunnen niet wachten om het spel te spelen. Het spel ziet er prachtig uit en is van goede kwaliteit. De onderdelen zijn allemaal degelijk en zelfs de kartonnen fiches zijn stevig. Al hoewel de adviesleeftijd van dit spel 8 jaar en ouder is, proberen we een makkelijke versie met onze jongens van vijf en zes jaar. We laten wat extra spelopties achterwege en richten ons puur op het verzamelen van materialen om de vetste achtbaan te bouwen.

Lees ook: Jan van Haasteren junior puzzels

Verzamel materialen en achtbaanonderdelen

Het spel Speedwagon bestaat uit een aantal stappen, waarbij je eerst materialen moet verzamelen (bout, rails of biels) om je achtbaan te kunnen bouwen. Vervolgens kun je materialen ruilen of nieuwe achtbaanonderdelen kopen. Als je de juiste materialen en onderdelen hebt, kun je je achtbaan op het speelbord maken. Je verdient punten door de opdracht op je geheime opdrachtkaart te voltooien en door bonuspunten te verzamelen. Deze extra opties lieten we dus even achterwege met onze jongens, maar maakt het spel wel extra spannend. Je kunt extra punten verzamelen door de achtbaanonderdelen met de meeste punten op de zogenoemde vermenigvuldigingsvakjes te plaatsen. Ook krijg je punten voor de langste rit – zie ‘Wie wint er?’ voor een volledig overzicht van de puntentelling. De speler die aan het eind van het spel de meeste punten heeft, wint! De geheime opdrachten zorgen iedere keer voor een verrassend spelletje, omdat het alle kanten op kan gaan. De speler die aan het eind van het spel de meeste punten heeft, wint!

Wie bouwt de vetste achtbaan?

In ons gezin wordt dagelijks spelletjes gespeeld. Voor mij staat het plezier met elkaar voorop. Het samen spelen van een spelletje zorgt voor een quality time moment met elkaar. Mijn jongens vinden dit spel echt helemaal te gek. Ookal hebben we de spelregels een beetje vereenvoudigd. Bovendien is het ook nog hartstikke leerzaam, omdat ze de aantallen materialen moeten tellen. Het spel is niet alleen leuk om met onze kinderen te spelen, maar op onze volgende spelletjesavond met vrienden staat Speedwagon op tafel. Een leuk spel voor kinderen waar je zelf ook iets aan hebt!

Bestel Jumbo Speed Wagon eenvoudig via Bol.com

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo