Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Word nooit groot

Wat zou er gebeuren als je ALTIJD kind bleef en NOOIT volwassen werd? Het humoristische prentenboek Word nooit groot is gebaseerd op de levensvisie van Roald Dahl: Never grow up!. Het boek is een ode aan de fantasie en vindingrijkheid van kinderen. Ben jij gehoorzaam, lief en zoet? Doe je altijd braaf wat moet? Dan is dit niet een boek voor jou… Het boek Woord nooit groot prikkelt met deze opening direct onze nieuwsgierigheid. Mijn jongens beginnen al te grinniken, want ze weten heus wel dat ze meer dan eens kattenkwaad uithalen. ‘Jij groeit niet meer hè mama, wij wel.’

Stop nooit met spelen

Je tong verven en yoghurt over je broer smeren zijn een paar van die ondeugende streken die in dit boek aan de orde komen. Word nooit groot zorgt met dit soort kattenkwaad voor heel wat gegrinnik en gegiegel bij mijn jongens. Ik hoop trouwens niet dat ze op ideeën zijn gebracht. Mijn oudste zoon van zeven leest het boek zelf, maar ik lees het boek ook voor aan mijn jongste kleuter. Zowel mijn kinderen als ik beleven plezier aan het ondeugende verhaal vol fantasie en plezier. Het motto Word nooit groot is natuurlijk figuurlijk bedoeld, want er schuilt meer achter. De waardevolle boodschap van dit boek is dat ook als je groter en volwassener word, je altijd blijft spelen en verwonderen. Volgens mij zit geluk in doen wat je leuk vindt. Ga op reis, maak een torenhoge chocoladetaart of word kunstenaar. Ik hoop dat mijn kinderen doen wat ze leuk vinden als ze groot en volwassen zijn. Pluk de dag én word nooit groot.

Lees ook: Samen klimaatverandering de baas

Koop Word nooit groot bij je lokale boekhandel of bestel via Bol.com

Word nooit groot
Roald Dahl
Uitgeverij de Fontein
EAN 9789026157769 
januari 2022
€ 14,99GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo