Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Op proefavontuur met De boebalas

De boebalas kinderboek

Ga mee op proefavontuur met het liefste monster van allemaal: de Boebalas!

‘Een vleugje hierrrr en een lepeltje daaar!’ In het boek De boebalas gaan Neah, Ayah en Avah bij hun Ghanese oma op bezoek. Oma is druk bezig met het avondeten in de keuken en de meiden hopen dat ze bij oma patat, pannenkoeken of pizza gaan eten. Maar als het avondeten klaar is, krijgen ze iets voorgeschoteld wat ze totaal niet kennen. Het ziet er zo anders uit dan wat ze thuis eten! Hun mening staat vast: dit lusten ze écht niet… Maar gelukkig heeft oma een oplossing. Zij kent namelijk een heel bijzonder monster: de Boebalas! Dit lieve beest neemt de kinderen mee op een proefavontuur om zo nieuwe smaken – en daarmee ook hun eigen cultuur – te ontdekken.

Tijd voor een proefavontuur

De boebalas is een kleurrijk prentenboek over de kracht van smaken. Alleen al de kaft van het boek nodigt uit om het boek te lezen. Ook de binnenzijde is een explosie van kleur. De vrolijke illustraties komen tot leven aan de hand van dit mooie familieverhaal met oude tradities uit de Ghanese cultuur. Tijdens het lezen wordt de fantasie van kinderen geprikkeld. Heb jij altijd al een Afrikaans recept willen proberen? De boebalas wordt afgesloten met een recept voor fufu met okrasoep, zodat je thuis ook kunt ruiken, voelen en proeven!

Over de schrijfster

Schrijfster Nancy Bosmans heeft een Nederlandse vader en een Ghanese moeder. Ze vindt het belangrijk om verhalen te vertellen waarin haar Ghanese cultuur weerspiegeld wordt. Ook probeert ze haar verhalen zo inclusief mogelijk te maken: iedereen is welkom en gelijk aan elkaar! Haar eerste boek De Boebalas (2023) is gebaseerd op de multiculturele verhalen uit de Ghanese cultuur die ze zelf tijdens haar jeugd meekreeg. Dit vrolijke prentenboek neemt je mee op een kleurrijk proefavontuur, samen met een bijzonder (lief) monster.

Meer prentenboeken

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo