Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

De berg dat ben jij

Er is niets in het leven dat je meer tegenhoudt dan jijzelf. Met deze openingszin in hoofdstuk 1 van het boek De berg dat ben jij werd ik meteen met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik was een expert in zelfsabotage wat inhield dat ik mezelf (onbewust) tegenhield om het leven te leiden waar ik naar verlangde. Zo was ik vroeger altijd bezig met mijn gewicht en wilde ik altijd kilo’s kwijt, maar toch lukte het mij niet om gezond te leven.

Het boek De berg dat ben jij gaat over zelfsabotage. Bergen worden al lang gebruikt als metafoor voor grote, onmogelijke uitdagingen. Zo groot dat het je kan weerhouden om zelfs maar aan de klim te beginnen. En dan ligt zelfsabotage op de loer. De berg staat dan tussen jou en het leven dat je écht wilt leiden. In dit boek laat Brianna Wiest je zien waarom en wanneer je jezelf saboteert en hoe je ermee kunt stoppen.

Lees ook: Overprikkeld brein van Charlotte Labee

Geen berg is te hoog

Misschien is jouw berg een verslaving, je werk, je relatie of een lage eigenwaarde? Misschien blijf je ongezonde dingen eten, omdat je daar troost in vindt. Heb je je wel eens afgevraagd waar je die troost voor nodig hebt? Je kunt wel bewust tegen jezelf zeggen dat je aan je doelen gaat werken, maar als je onderbewustzijn iets anders zegt dan ontstaat er een innerlijk conflict. De kans is groot dat je jezelf weerhoudt om de benodigde stappen te nemen. De inzichten en adviezen uit ‘De berg dat ben jij‘ maken je bewust van de manieren waarop je jezelf kunt saboteren.

Stof tot nadenken

Geen berg is te hoog inspireert me en maakt mij bewust van de manieren waarop je jezelf kunt saboteren. Die bewustwording is noodzakelijk om je gedragspatroon te doorbreken en te veranderen. Brienna Wiest geeft je inzichten en adviezen waarmee ze je probeert te helpen om voldoende veerkracht te ontwikkelen. En om de baas te worden over je eigen leven. Geen berg is te hoog is zo’n boek die ik opneem als een spons. Ik maak aantekeningen en markeer stukken tekst. Het boek leest als een trein en is ’to the point’. De wetenschappelijke onderbouwing ontbreekt misschien een beetje, maar ik herken veel uit mijn verleden. Het boek raakt me en geeft me stof tot nadenken. De praktische hulpmiddelen die Brianna Wiest deelt, helpen je emoties te begrijpen, zelfsabotage te overwinnen en bewustere keuzes te maken. De berg dat ben jij is een boek voor iedereen die zijn gedrag wilt begrijpen om te groeien.

De berg dat ben jij
Brienna Wiest
Kosmos Uitgevers
EAN 9789043925730

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo